Gündem

Yeni yasaklar geliyor: Tarih verildi! AVM, kamu kuruluşları, kapalı alanlar…

Koronavirüsle mücadele devam ederken, vaka sayılarındaki artış endişeye neden oluyor. Önlemler kapsamında aşı olmayı reddeden vatandaşları için yeni tedbirler alındı. Öte yandan yeni yasak kararlarının alınması gündeme geldi. Eylül ayının 2. yarısından sonra kapalı mekanlar ve kamu kuruluşlarında aşı olmayanlar için test zorunluluğu getirilebilir. Öte yandan bu karar AVM’leri de kapsayacak.

1 Eylül koronavirüs tablosunun açıklanmasının ardından artan vakalara karşı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan uyarı geldi. Bakan Koca,  “2 haftada en az 335.000 yeni vakamız, 4.000 yeni can kaybımız olur.” açıklamasını yaptı.

YENİ YASAKLAR GELEBİLİR

Eylül ayına girilmesiyle birlikte vakalardaki artışın önüne geçmek için bir dizi yeni tedbirlerin tartışıldığı belirtildi. Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre yüz yüze eğitimin 6 Eylül’de başlamasıyla oluşacak insan hareketliliğinin tabloda yaratacağı muhtemel kötü durumun önlenmesi amacıyla yeni kararların Eylül’ün ikinci yarısından itibaren alınacağı aktarıldı.

AVM GİRİŞLERİNDE PCR TESTİ ZORUNLULUĞU

Tartışılan önlemler arasında, AVM’lere girişlerde aşısızlara PCR testi zorunluluğu, kamu kurumları, lokanta ve kafeler ile kütüphane gibi mekanlara aşısızlar için ayrı bölüm yapılması, parasız yapılacak PCR testlerinin bir süre sonra paralı olarak uygulamaya konulması gibi konuların yer aldığı belirtildi.