Gündem

Yeni Trafik Cezaları Mı Geldi? EGM’den Açıklama Geldi

Sosyal medyada "hayırlı olsun yeni trafik cezalar" başlığı ile bazı paylaşımlar yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ise bir açıklama yapıldı ve bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada son günlerde sosyal paylaşım sitelerinde ‘hayırlı olsun yeni trafik cezaları’ başlığı altında bazı paylaşımlar yapıldığı belirtildi. EGM tarafından yapılan açıklamada ise bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

EGM’DEN YAPILAN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Trafik idari para ceza miktarlarına ilişkin güncellemeler; her yılsonunda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde belirtilen yeniden değerleme oranı dikkate alınarak hesaplanmakta ve kamuoyuna gerekli bilgilendirmeler yapılarak 1 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere uygulanmaktadır.

Güncel trafik idari para cezası tutarlarına www.trafik.gov.tr adresinden ulaşılabilmekte olup, sosyal medyada yer alan gerçeği yansıtmayan bilgi ve paylaşımlara itibar edilmemesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur”