Gündem

Yeni Milli Eğitim Bakanından Açıklama: Okullar Yüz Yüze Eğitime Geçecek

Okulların açılmasına 1 ay kala bugün Resmi Gazetede yayımlanan karara göre Ziya Selçuk’un ardından göreve Milli Eğitim Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı Mahmut Özer atandı. Görevden affını isteye Ziya Selçuk’un ardından Cumhurbaşkanlığı Atama Kararına göre, Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

Eğitime yapılan yatırımların son yıllarda arttığını ve yapılan düzenlemeler  eğitim kalitesinin arttığını belirten Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, “Son yıllarda pandeminin getirdiği zorluklar dolasıyla eğitime asgari düzeyde sağlamak bile artık ciddi bir mesele haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Bakandan Yüz Yüze Eğitim Hamlesi

Pandemi döneminde yaşanan kaybın telafisi için Özer, “İlk önceliğim tüm tedbirleri alarak okulları pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir. Okulların açılması için vakaların belirsiz bir gelecekte tamamen sıfırlanmasını bekleyemeyiz” ifadelerini kullandı.

Pandemi dolayısıyla çocukların fiziksel ve zihinsel olarak daha fazla olumsuz etkilenmelerine müsade etmeyeceklerini belirten Özer ise, “Büyük bir sorumluluk üstlendiğimin farkındayım. En temel amacım tüm çocuklarımıza Türkiye’nin neresinde olursa olsunlar kaliteli bir eğitim almaları için fırsat eşitliğini sağlamaktır” dedi.

Özer, Eylül ayında yüz yüze eğitime başlanacağını belirtti. Özer, “İlk önceliğim tüm tedbirleri alarak okulları pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime uygun hale getirmektir. Okulların açılması için vakaların belirsiz bir gelecekte tamamen sıfırlanmasını bekleyemeyiz” dedi.