Kütahya Haberleri

Yeni koronavirüs tedbiri: Misafirlik yasaklandı!

Kütahya’nın Emet ilçesinde koronavirüs vakalarının artması nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ev ziyaretleri, misafirlik, günler, akraba ziyaretleri, mevlit, doğum günü partileri gibi insanların toplu olarak bir araya geldiği faaliyetlerin 15 günlüğüne yasaklandığını açıkladı.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası kritik açıklamalarda bulunan ve illerdeki durumlara dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasından sonra Kütahya’nın Emet ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafınca, ev ziyaretleri, misafirlik, günler, akraba ziyaretleri, mevlit, doğum günü partileri gibi insanların toplu olarak bir araya geldiği faaliyetlerin 15 günlüğüne yasaklandığını açıkladı.

BAKAN KOCA İL İL ORANLARI AÇIKLADI

Bilim Kurulu toplantısı sonrası Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’nu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaşımına göre; son 24 saatte 115 bin 328 koronavirüs testi yapıldı, 1671 kişiye hastalık tanısı konulduğunu açıkladı. Son 24 saatte 57 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti, 1396 kişi iyileşti. Böylece koronavirüs tedavisi tamamlananların sayısı 298 bin 368’e çıktı. Toplam test sayısı 11 milyon 961 bin 670’e ulaştı. Hasta sayısı 340 bin 450, vefat sayısı 9 bin 14, ağır hasta sayısı 1418, aktif hasta sayısı 33 bin 68 oldu.
Ardından il il koronavirüs vaka yoğunluklarını açıklayan Bakan Koca, “İstanbul’da son 1 ayda %50 artış, Ankara son 1 ayda %60 azalış, son 3 günde %4 artış, İzmir son 1 ayda %50 azalış, son 3 günde %5 artış, Bursa son 1 ayda %35 artış İzmit son bir ayda %30 artış, Balıkesir Son 1 ayda %50 artış Kahramanmaraş Son 1 ayda %25 artış Denizli Son 1 ayda %35 artış Bilecik Son 1 ayda %50 artış gözlendi” dedi.

HER TÜRLÜ TOPLU ORGANİZASYON YASAKLANDI

Bakan Koca’nın bu açıklamalarından sonra toplanan Kütahya’nın Emet İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ilçesinde koronavirüs vakalarının artması nedeniyle ev ziyaretleri, misafirlik, günler, akraba ziyaretleri, mevlit, doğum günü partileri gibi insanların toplu olarak bir araya geldiği faaliyetlerin 15 günlüğüne yasaklandığını açıkladı.

Emet Kaymakamı Hasan Çiçek başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs vakalarının artması nedeniyle ilçede yeni kararlar aldı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, toplantıda, vatandaşların toplu olarak bir araya geldiği etkinliklerin 15 günlüğüne yasaklandığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: “Koronavirüs salgınının yayılmasını ve vatandaşlarımızın hayatlarının tehdit edilmesini engellemek için, ilçemizde ev ziyaretleri, misafirlik, günler, gezekler (sazlı-sözlü toplanma), akraba ziyaretleri, mevlit, doğum günü partileri gibi insanların toplu olarak bir araya gelmelerini sağlayan faaliyetlerin 14 Ekim 2020 tarihinden itibaren 15 gün süre ile sınırlandırılmasına, nikah merasimlerinin daha önce belirlenmiş olan kurallar çerçevesinde yapılmasına karar verilmiştir.”