Gündem

Yeni kararlar gelebilir! Sokağa çıkma saatleri, restoran ve kafeler…

Koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, herkesin gözü yasakların kaldırılıp kaldırılmayacağına çevrildi. Çarşamba günü Kabine Toplantısı’nın yapılması bekleniyor. Kafe, lokanta ve restoranlar açılacak mı?’ sorusunun cevabı kabine toplantısında belli olacak. Öte yandan sokağa çıkma saatlerinde de değişikliğin olabileceği düşünülüyor.

Çarşamba günü yapılması beklenen toplantının ana gündem maddesinin koronavirüsle mücadele süreci ve tedbirler olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın brifing vereceği toplantıda, aşılamada gelinen son durum, mutant virüsle ilgili gelişmeler, sokağa çıkma kısıtlaması ile kafe ve restoranlarla ilgili kararların çıkması bekleniyor.

VAKA SAYILARININ AZ OLDUĞU YERLERDE YASAKLAR GEVŞETİLEBİLİR

Geçtiğimiz hafta yapılan Bilim Kurulu toplantısında alınan tavsiye kararların, mart ayıyla birlikte uygulamaya geçebileceği belirtiliyor. Alınan tavsiye kararların başında ‘yerinde karar’ dönemi geliyor. Buna göre; vaka sayılarının az olduğu yerlerde kafe restoranlar belli kurallar çerçevesinde açılabilecek, kısıtlamalar esnetilebilecek.

KISITLAMA SAATLERİ DEĞİŞEBİLİR

Toplantıda görüşülmesi beklenen bir diğer konu ise kısıtlama saatleri. Hürriyet’ten Erdinç Çelikhan’ın haberine göre çarşamba günkü toplantıda hafta içi kısıtlama saatleri daraltılabilir. İllere göre ise vaka yüküne göre hafta sonu denetimli şekilde esnemeler yapılabilir. Bununla beraber vaka sayılarının yüksek olduğu yerlerde ise ayrıca karar alınması bekleniyor.