Ekonomi

Yeni iş kuranlara Halkbank’tan 100 bin TL kadın girişimcilere 225 bin TL destek!

İşini yeni kuran ve işini yeni kurmuş kadın girişimcilere Halkbank 100 bin TL’ye esnaf ve sanatkar kadın girişimcilere 225 bin TL’ye kadar nakit desteği vereceğini açıkladı. Yeni iş kuranlara nakit desteği için kampanya başlatan Halkbank ayrıca KOSGEB kadın girişimcilere 70 bin lira destek sağlayacaklarını açıkladı.

Eğitimden sağlığa, sanayiden teknolojiye tüm sektörler için geçerli olan bu nakit kredi desteği ile ilgili Halkbank Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda kilerin bu nakit desteklerinden faydalanacağı, kredi başvurularının nasıl yapılacağı, bu kampanyadan faydalanacaklar için uygulanacak kredi faiz oranları ve diğer detaylara yer verildi;

Kadın Girişimci Kredisi

Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları için “Önce Halk, Sonra Bankayız” anlayışıyla hareket eden Halkbank olarak Türkiye ekonomisine verdiğimiz desteğin kapsamını genişletiyoruz. İlk defa iş kuracak ya da işini kurmuş Kadın Girişimcilerimizin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması, cesaretlendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla “Kadın Girişimci Kredi” paketini hayata geçirdik.

Kredi Özellikleri

Azami kredi limiti, işini kurmuş kadın girişimciler için 100 bin TL, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 50 bin TL’dir.

Kredi vadesi; 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 aydır.

Kredi, aylık eşit taksitli olarak kullandırılacaktır.

Ödemesiz dönem faizleri 3’er ayda bir tahsil edilecektir.

Kredi vadesi boyunca Kadın Girişimcilerden havale ve EFT işlemlerinden ücret alınmayacaktır.

Kadın Girişimcilere mevcut kredi limitleri kapsamında asgari 5 bin TL KMH ve asgari 5 bin TL Ticari Kredi Kartı (Paraf KOBİ Kart/Paraf Business Kart/Paraf Esnaf Kart) limiti tanımlanmaktadır.

Kimler Faydalanabilir?

Gerçek kişi şahıs işletmesi veya hisseleri toplamının en az %50’si başvuru tarihi itibarıyla kadınlara ait olan işletmeler.

İş planında gösterilen projeyi gerçekleştirebilecek yürütme ve organizasyon yeteneğine sahip kadınlar.
Sahibi/ortağı olduğu işletmenin yönetimine ve faaliyetine aktif olarak katılan kadınlar.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 30 yaşını doldurmamış girişimciler için azami kredi limiti 100 bin TL’dir.

En az 1 yıllık ustalık belgesine sahip ve ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde işletme kuran girişimciler için azami kredi limiti 225 bin TL’dir.

Sıfır faizli esnaf kredisi kullanım imkânı sunulmaktadır.

BAŞVURU ŞARTLARI

“3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu” kapsamında, kredi başvuru tarihi itibarıyla en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olanlar.

Ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda, son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkârlar.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni bitirenler.

KOSGEB tarafından onaylanan projelerini bankamıza sunan, kredi başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkârlar.

KOSGEB KOBİ Finansman Kredisi

Azami kredi limiti 50 bin TL’dir. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda üst limit 70 bin TL olarak uygulanır.
Kredi vadesi azami 36 aydır.
Kredi, aylık eşit taksitli olarak kullandırılacaktır.
Müşteri faiz oranı KOSGEB Destek oranı düşüldükten sonra belirlenecektir.

Kimler Faydalanabilir?

KOSGEB Veri Tabanı’nda kayıtlı ve aktif işletmeler…
KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel kadın girişimciler…
KOSGEB desteği ile işini kurmuş faal işletmeler…

HALKBANK NAKİT DESTEĞİ KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Halkbank; işini yeni kuran ve kadın girişimciler için başlattığı bu nakit kredi başvuruları banka şubelerinden yapılmaktadır. Kredi başvurusu hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için BURAYA TIKLAYINIZ

KADIN GİRŞİMCİLERE HALKBANK’TAN TAM DESTEK

Banka’dan, girişimcilere verilecek bu nakit desteği hakkında yapılan açıklamalarda;

23 bin 500 kişilik büyük Halkbank ailesinin yüzde 47’si kadın çalışanlarımızdan oluşuyor. Yönetim kurulumuz ve çeşitli yönetici pozisyonlarda da olmak üzere hemen hemen her kademede kadın çalışanlarımız mevcut. Tüm süreçlerimizde kadınlarımızın mutlaka emeği, kararı veya katkısı vardır.

Tam da bu nedenle, bu yıl Dünya Kadınlar Günü’nü topluma ilham veren kadınların öykülerini paylaştığımız bir etkinlik ile taçlandırdık.

Etkinliğimizde; tutkularının peşinden giden, inandıkları yolda zirveye çıkan, başarıları ilgiyle takip edilen ve girişimleriyle dikkat çeken üretken kadınların hikayelerine tanık olduk, panelistlerimizin heyecanlı ve ilginç tecrübelerini dinledik.

Önce Halk, Sonra Bankayız

Biliyorum ki tüm kadınlar bugünlerde her zamankinden farklı zorluklarla dolu bir dönem geçiriyor. Covid-19 salgını, herkesin hayat dinamiklerini değiştirirken, kadınlar daha fazla yük üstlenmek zorunda kaldı. Ev ve işteki roller farklılaştı, yeni normaller ortaya çıktı. Sağlık ekseninde biçimlenen bu yeni normallere alışmaktaki en önemli dayanağımız yine kadınlar oldu. Ama kadınlar için bu sürecin kolay geçmediğinin farkındayız. Böyle zamanlarda yanlarında olmanın, cesaretlendiren gerçek yaşam deneyimleriyle moral vermenin doğru olacağını düşünüyorum.

Hep söylediğimiz gibi biz “Önce Halk, Sonra Bankayız”. Bu anlayışımızı, kadınların ekonomik hayata dahil olması noktasında da sürdürüyoruz. Finansman olanaklarına erişmek için imkanlar oluşturmaya ve girişimleri desteklemeye önem veriyoruz. Bu amaçla dönem dönem özel ürün ve hizmetler geliştiriyoruz.

Hatta burada en güncel örneğimizi de paylaşmak ve duyurmak isterim.

İlk defa işini kuracak ya da halihazırda işini kurmuş olan kadınlarımıza yönelik “Kadın Girişimci Kredisi” ürünümüzü, Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hayata geçirdik. Kadın girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve iş fikirlerinin filizlenmesine imkan tanımak amacıyla 100 bin liraya kadar destek sunuyoruz.

50 BİN LİRA GİRİŞİMCİ KREDİSİ

Bu arada kadın girişimcilerimize pozitif ayrımcılık yaptığımızın da altını çizmek isterim. Örneğin ‘KOSGEB KOBİ Finansman Destek Paketi’ kapsamında sunulan azami limiti 50 bin lira olan girişimci kredisini, kadın girişimci olması durumunda 70 bin lira olarak sunuyoruz.

Kadın girişimcilerimiz ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli sıfır faizli kredilerden de faydalanabilmektedir.

Örneğin; genç kadın girişimci, esnaf ve sanatkarlarımız için 100.000 TL limitli;  en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip kadın girişimci, esnaf ve sanatkarlarımız içinse 225.000 TL limitli, sıfır faizli kredi kullanma imkanı sunuyoruz.

2020 yılında sağladığımız desteklere ilişkin, şu rakamları da paylaşmak isterim; Bankamızca 180 bin 500 kadın esnaf ve sanatkarımıza bir kısmı sıfır faizli olmak üzere toplam 8 Milyar TL Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredi kullandırılmıştır.

Bir başka pozitif ayrımcılığı da bankamıza yönelik satın almalarda yapıyoruz. Bankamızın yaptığı tedarik anlaşmalarında, mal ve hizmet satın alımlarında; kadın girişimciler, kadın KOBİ ve esnafa ve kadın kooperatiflerine her zaman öncelik veriyoruz. Bundan sonra da desteklerimiz artarak devam edecektir.

Görüldüğü gibi “Üreten Türkiye’nin Bankası” olarak, yaratıcı fikirlerini hayata geçirmek isteyen, üretmek isteyen kadınlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Çünkü toplumda kadınların, ekonomik yaşamın her alanında var olmaları gerektiğini düşünüyoruz.

Halkbank Üreten Kadınlar Zirve’mizde ilham veren kadınların hikayelerini paylaşırken,  – adı üstünde – gerçekten de ilham vermek istiyoruz. Kendi işini kurmuş veya kurmak isteyen girişimci kadınlarımızı cesaretlendirerek, onları teşvik etmeyi ve yılmadan yollarına devam etmeleri için moral aşılamayı hedefliyoruz.

Halkbank olarak; üreten, çalışan, toplumsal gelişmeye ve kalkınmaya katkı sunan herkesin, özellikle kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Halkbank 6 ay ödemesiz yeni kredisini duyurdu!

Kadınlar için açıklandı: Yarın başlayan indirim 3 ay sürecek!