Kamu

Yeni Evlenecekler, Yuva Kuracaklar Müjde! Devlet Evlilik Yardımı Yapıyor! 2022 Başvurusu ve Şartları Neler?

Evlilik hazırlığında olan ancak yeni bir yuva kurma masrafları yüzünden bu planını ertelemek zorunda kalanlara müjdeli haber geldi. Evlenmek isteyen çiftler, devlet tarafından verilen evlilik yardımı başvurusu yaparak hayallerine bir adım daha yaklaşabiliyor. Devlet evlilik yardımı şartları ve detayları 2022 yılında da internet üzerinden en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. Devlet evlilik yardımı 2022 başvuru ve detayları nelerdir?

Yeni Evlilere Devlet Yardımı Başvurusu

Devlet yuva kuracak ve ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlara hibe desteğine devam ediyor. Yeni evlenecek kişiler bu iki fırsattan ayrı ayrı yararlanabiliyor. Anne ve babasını kaybetmiş yetim aylığı alan vatandaşlara verilen evlilik desteği, banka üzerinden evlenme ödeneği açtırarak en az 3 yıl boyunca düzenli birikim yapma şartıyla sunuluyor. Birikim sonrasında parayı alırken devlet yetim aylığını 12 veya 24 katına kadar hibe desteğinde bulunuyor.

Devlet Evlilik Yardımı Ne Kadar?

2022 yılında devlet evlilik yardımı tutarı, bu destekten yararlanan vatandaşların yapacakları birikime göre değişiklik gösteriyor. Evlilik yardımı olarak da bilinen çeyiz yardımında hesaba en az 3 yıl boyunca düzenli şekilde para yatıran kişiler yüzde 25 devlet katkısı veriliyor. 60 ay ve üzeri birikim yapılması durumunda 11 bin 32 TL çeyiz desteği sunuluyor. Banka üzerinden hesap açtıran kişiler aylık düzenli ödeme yaparak bu devlet desteğinden yararlanabiliyor.

Evlilik Yardımından Kimler Yararlanabilir?

Halk arasında çeyiz parası olarak da bilinen evlilik yardımı, anne ve babasını kaybetmiş kız çocuklarına yönelik bir hibe desteğidir. Herhangi bir işte çalışmayan ve yetim aylığı alan kadınlar bir defaya mahsus çeyiz parası alabilir. Bu destekte herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor.