Gündem

Yeni destek açıklaması: Depremden etkilenen kişilere verilecek!

Deprem bölgesine yardımlar sürüyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, deprem bölgesi için destek açıklamasında bulundu. Yavaş, deprem bölgesinde hayvancılıkla uğraşan üreticilere yönelik duyurdu. Buna göre, deprem bölgesindeki üreticilere mısır silajları gönderilecek.

Kırsal kalkınmayı desteklemek ve yerli üretme katkı sağlamak amacıyla kurulan BAKAP Tarım Kampüsü’nde yetiştirilen mısır silajları, depremden etkilenen bölgelerde hayvancılıkla uğraşan üreticilere gönderilecek.

Başkan Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Deprem bölgesinde üretimi yeniden yeşertiyoruz. BAKAP Tarım Kampüsü’nde yetiştirdiğimiz mısır silajlarını deprem bölgesinde hayvancılıkla uğraşan üreticilerimize gönderiyoruz.”

İlk etapta 170 ton Kahramanmaraş, 100 ton Malatya ve 100 ton da Hatay olmak üzere hayvancılıkla uğraşan üreticilere gönderilecek yem destekleri, depremin etkilediği diğer illerde de devam edecek.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı ekipler deprem bölgesine giderek hem yem desteklerini dağıtacak hem de üreticilerin ihtiyaçlarını belirleyerek bölgenin tarım ve hayvancılığının tekrar kalkınması için çalışmalar gerçekleştirecek.