Ekonomi

Yatırımcıları Heyecanlandıran Görüntü! Aylar Sonra İlk Kez O Seviyeyi Gördü

Dün açıklanan ABD’nin aylık enflasyon verileriyle birlikte yeniden primlenmeye başlayan kripto paralar yatırımcılarını yeniden umutlandırdı. Bitcoin aylar sonra yeniden 24 bin dolar sınırını aştı.

Kripto Para dünyası ABD’den gelen enflasyon verisiyle yön bulmaya başladı. Uzun zamandır istikrarsız seyreden kripto paralar büyük güç kaybetmiş, yatırımcılarına devasa zararlar açmıştı. Bitcoin 69 bin dolardan sert düşüş gerçekleştirip 20 bin doların altına sarkmıştı.

Bitcoin Şu Sıralar 24 Bin 300 Dolar Seviyelerinde

Kripto paralar ABD enflasyon verisiyle birlikte güç kazanmaya başladı. Doların Parite kaynaklı hafif gerilemesi de kripto paralara destek oldu. Lider kripto para birimi Bitcoin yüzde 7’ye yakın prim yaptı. Bitcoin şu sıralar 24 bin 300 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Bitcoin tarihi zirvesi olan 69 bin dolardan yüzde 65 geride seyrediyor.

Ethereum Primlendi

Uzun zamandır düşüşte olan Ethereum da ivme kazandı. Ethereum yüzde 13 oranında yükselişle 1880 dolar seviyelerinde bulunuyor. Ethereum tarihi zirvesinden yüzde 60 geride bulunuyor.

ABD’de Enflasyon Yıllık Bazda Yüzde 8,5’e Geriledi

Tarihi zirvelerinden henüz çok uzakta olan kripto paralara bir müjdeli haber ABD ekonomisinden geldi. ABD’de enflasyon aylık bazda yüzde 0 yıllık bazda ise yüzde 8,5’e gerilemiş oldu. Fed’in almış olduğu aksiyonların işe yaraması olarak yorumlansa da yaz mevsimi nedeniyle oluşan durağan fiyatlar, enerji fiyatlarındaki gerileme gibi sebepler de enflasyonu geçici olarak nötr hale getirmiş olabilir.

Fed’in Eylül ayında yapacağı toplantıya dair faiz beklentileri henüz değişmezken yıllık bazda enflasyon yine yüksek seyrediyor. Fed’in hedeflerine gerileyene kadar bu yıl yüzde 1 oranında daha faiz artırımı yapılması beklentiler dahilinde bulunuyor.

Yatırım Yaparken Dikkat Edin

Kripto paralar geçici haber trafikleriyle ani fiyat hareketleri gerçekleştirse de büyük tabloya bakıldığında henüz ABD tarafında olumlu olabilecek kuvvetli gelişmeler yaşanmadı. Kripto paralardaki küçük yükselişler genelde Boğa tuzağı olabiliyor ve sonrasında hızla düşüş gerçekleşebiliyor.