Muğla Haberleri

Yatağan halkından tepki: Köylerimiz, Mars’a benzedi!

Muğla Yatağan’daki termik santral halkı ayağa kaldırdı. Turgut Köyü’ndeki santralin ruhsatının iptal edilmesi için vatandaşlar imza toplayıp dava açtı.

Muğla Yatağan’daki termik santralin ruhsatının iptal edilmesi için çevre halkı dava açtı. İlçenin Turgut Köyü’nde yaşayanlar, santralin 163 hektarlık alandaki faaliyetlerinin acil olarak durdurmasını talep ederek santralin ruhsatının iptali için mahkemeye gitti.

TURGUT KÖYÜ HARİTADAN SİLİNECEK

Şirketin, 2014 yılından bu yana hukuksuz biçimde maden arama faaliyetlerini sürdürdüğünü öne süren Yatağan Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Kazım Erol, “Bu hukuksuz idari işlemler yüzünden vaktinde Eskihisar, Yeşilbağcılar tamamen haritadan silinmiştir, köyler Mars’a benzemiştir, şimdi de Turgut’u haritadan silmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

TAMAMI TARIM ALANIDIR

Erol, “Hukukun koruduğu Turgut’u ne yazık ki bürokrasimiz korumuyor. Madencilik yapılması kanunen yasak olan köyümüzü madencilik yapılabilir hale getirdiler” ifadelerini kullandı. Hukukçu Mehmet Çilsal ise “Turgut’un neredeyse tamamı tarım alanıdır. Bizler, bir felaketi önlemenin çabası içerisindeyiz” ifadesini kullandı.