Ekonomi

Yaşlılık döneminde yüksek emekli maaşı almak isteyenlere duyuru yapıldı: Bu adımları izleyin, maaşınızı 3’e katlayın!

Emeklilik dönemi, yoğun bir çalışma hayatına sahip olmuş olan ve yaşlılık dönemini maaş garantisi altına almak isteyen vatandaşların en büyük hayallerinden birini oluşturmaktadır. O dönem içerisinde alınacak maaşların tutarları ise henüz çalışma dönemi içerisinde sergilenen performans ile belirlenmektedir. Bu kapsamda yüksek tutarlı emekli maaşı alabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı ayrıntılar bulunmaktadır.

Ek İş ile Kazancınızı Yükseltin!

Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik döneminde alınacak olan emekli maaşı tutarlarını belirlerken, birçok formül kullanmaktadır. Bu formüllerin içerisinde yer alan en önemli değişkenlerden birisi de çalışma hayatı boyunca kazanılan aylık tutarlardır. Aylık tutarların yüksek olması, emeklilik döneminde alınacak olan maaş tutarlarını da direkt olarak etkilemektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı hesaplama formüllerinden yola çıkarak, çalışma hayatı boyunca yapılan ek işlerin SGK’ya bildirilmesinin ve bu şekilde de aylık kazancın yükseltilmesinin, emekli maaşı tutarının yükselmesinde aktif rol oynadığını söylemek mümkündür.

Toplu Prim Ödemesi Yapın!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı hizmeti sunabilmesi için prim ödemelerinin tamamlanmış olması gerekmektedir. Yaşın ve sigortalı olma süresinin tamamlanması, emekli maaşı almaya hak kazanılması için yeterli değildir.

Sosyal Güvenlik Kurumu bazı gruplar içerisinde yer alan vatandaşlara, toplu prim ödemesi yapma hakkı tanımaktadır. Askerlik yaptığı, staj yaptığı veya doğum yaptığı için sigortalı çalışma hayatına ara vererek prim ödemelerini gerçekleştiremeyen vatandaşlar, SGK’nın belirlemiş olduğu kriterler çerçevesinde borçlanarak toplu prim ödemesi yapabilmektelerdir. Bu kapsamda yapılan toplu ödemeler, emekli maaşı tutarlarını yükseltmektedir.

Son 3,5 Yıllık Çalışma Hayatınızı Aktifleştirin!

Emekli maaşının hesaplanmasında son 3,5 yıllık aktif çalışma hayatını büyük öneme sahiptir. Bu kapsamda emeklilik döneminde yüksek tutarlarda maaş almak isteyen vatandaşların, son 3,5 yıllık sigortalı çalışma dönemlerinde yüksek tutarlardan maaş bildirimi yapmaları gerekmektedir.