Gündem

Yasaklarla ilgili güzel haber geldi: Tarih verdi!

Türkiye’de koronavirüs salgınına karşı aşılama süreci hızla devam ediyor. Bakan Koca, peş peşe aşılamaya dahil olan meslek ve yaş grubunu açıkladı. Aşılamanın da hızlanmasının ardından vatandaşların aklında tüm yasakların ne zaman biteceğiyle ilgili sorular geliyor. Prof. Dr. Necdet Sağlam, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Prof. Sağlam açıklamasında “Hızlı bir normale dönüş olabilir” deyip ağustos ve eylül ayını işaret etti.

SBÜ Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların aşıya olan ilgisinin SGK’lı çalışanların aşılama programına alınmasıyla daha da arttığını dile getirdi.

Sağlam, “Yaş sınırı olmadan SGK’lı insanlar aşı için hastanemize geliyor. Çok hızlı şekilde de yaş sınırı azaltıldı. Dün 35 yaşa indi. Ciddi bir yoğunluk var hastanemizde. Randevu alıp hastanemize gelen insanlara hızlı bir şekilde aşılarını yapıyoruz.” dedi.

‘AĞUSTOS, EYLÜL AYI GİBİ HIZLI BİR NORMALE DÖNÜŞ OLABİLİR’

Prof. Dr. Sağlam, Sağlık Bakanlığı’nın haziran sonunda 20 yaş üstü herkese aşı yapma hedefine ulaşacağını tahmin ettiklerini aktararak, şöyle devam etti:

“Toplumun yüzde 60’ını aşılayacak şekilde aşamaya gelirsek, tabii ki Bilim Kurulunun alacağı karar doğrultusunda ağustos, eylül ayı gibi hızlı bir normale dönüş olabilir diye tahmin ediyorum. Günlük aşı kapasitemiz 6 bindi geçen hafta, bu hafta 12 bine çıkardık. Gerekirse bu kapasite artırabilir. Buna uygun zeminimiz var.”