Gündem

Yasaklarla ilgili flaş gelişme! Maske zorunluluğu ve karantina…

Koronavirüs salgınının etkisi azalmaya başlarken, alınan tedbirler de tek tek kaldırılıyor. Sağlık kuruluşları ve toplu ulaşım hariç bütün alanlarda maske zorunluluğu kaldırılmıştı. Vaka sayılarının azalmasıyla yeni bir gelişme yaşandı. Önümüzdeki günlerde maske zorunluluğunun tamamen kalkması bekleniyor. Öte yandan vaka sayısı daha da düşerse karantina da kalkacak.

Koronavirüs vaka sayıları düşmeye devam ediyor. Hal böyle olunca yasaklarla ilgili bir gelişme yaşandı. Önümüzdeki günlerde vaka sayılarının daha da düşmesi ile birlikte hastaneler ve toplu taşımada maske zorunluluğu ve nihayetinde karantina tamamen kaldırılacak.

YENİ VARYANTLAR TAKİP EDİLECEK

Koronavirüs salgın olmaktan çıksa da grip gibi solunum yolu enfeksiyonu olarak hayatımızda kalmaya devam edecek. Sonbahar ayları ile birlikte ortaya çıkıp hastalıklara neden olacak. Sonbaharla birlikte virüsün yeni varyantları da yakından takip edilecek.

Koronavirüsün dört varyantı ile birlikte kuş ve domuz gribinin yanı sıra yeni ortaya çıkan at gribi yakından takip ediliyor. Çin’de bir köyde ortaya çıkan ve ilk kez atlardan insanlara bulaşan grip ciddi endişe yaratıyor. Bunun nereye evrileceği, ölümlere neden olup olmayacağına bakılıyor.