GündemKütahya Haberleri

Yasak genişliyor! İzmir’in ardından Ege’nin o ilinde de yasaklandı

Koronavirüs vakalarının Türkiye'de görülmesinin ardından salgının bulaşını ve insanlar arasında teması engellemek için salgına karşı çok sayıda önlem alındı. Bu doğrultuda bazı illerimizde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu il sayısı 38'e yükseldi. Ege Bölgesi illerinden İzmir, Aydın, Muğla, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli'den sonra Kütahya'da da maskesiz çıkmak yasaklandı. 

Türkiye’de koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından salgının bulaşını engellemek adına çok sayıda önlemler alındı. Bu doğrultuda bazı illerimizde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu il sayısı 38’e yükseldi. Yasak genişlerken, Ege Bölgesi illerinden İzmir, Aydın, Muğla, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli’den sonra Kütahya’da da maskesiz çıkılamayacak. Konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Türkiye ‘yeni normal’ dönemine girse de koronavirüsle mücadele hız kesmeden devam ediyor. Virüsle mücadelede önemli araçlardan biri olan maskenin kullanım alanı bu kapsamda genişletiliyor.

KÜTAHYA’DA DA MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAKLANDI

Kütahya İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs tedbirleri kapsamında ağız ve burnu kapatacak şekilde maske takma zorunluluğu getirdi.

Yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde tüm vatandaşlarımızın toplu yaşam alanı kapsamında olan açık alanlarda (meydanlar, cadde ve sokaklar, park ve bahçeler, sanayi siteleri, tarım alanları, toplu taşıma araçları, kamu-özel tüm kurum ve iş yerleri açık alanları dahil) maske takma zorunluluğu getirilmesine, maskenin ağız ve burnu tam olarak kapatacak şekilde takılmasına karar verilmiştir. Karara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacaktır” denildi.

MASKE TAKMAYANLARA CEZA YAZILACAK

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda maskesiz yasaklama getirilen cadde ve sokaklara maske takmadan çıkan vatandaşlar hakkında cezai işlem uygulanacak.

HANGİ İLLERDE MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAK?

Koronavirüs salgını nedeniyle Kütahya, Kars, Elazığ, Erzurum, Iğdır, Şanlıurfa, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli, Kırıkkale, Kırklareli, Isparta, Burdur, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Gümüşhane, Bolu, Kocaeli, İzmir, Mardin, Amasya, Malatya, Zonguldak ve Bursa’da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.