EkonomiGündem

Yarından itibaren ödemeler yapılacak: PTT şubelerinden paranızı çekebileceksiniz!

Milyonlarca kişinin beklediği ödemeler yarın yapılacak. Temmuz ayında zamsız olarak maaş alan vatandaşların zam farkları yarından itibaren ödenecek. Emekli, dul, yetim, malul, vazife malulü maaş alanların zam farkları 28 Temmuz yarın ödenecek. Yapılan ödemeler banka ya da PTT şubelerinden alınabilecek.

MAAŞ ZAM FARKLARI YARIN ÖDENİYOR

Zam farkları hesaplara yatıyor. 28 Temmuz’da paralar verilecek. Temmuz başında örneğin 5 bin lira zamsız emekli aylığı alan bir memur emeklisinin hesabına 2 bin 85 lira zam farkı yatırılacak.

ZAM FARKI HESAPLARA YATIYOR

Zam farkları, temmuzun 1’i ile 5’i arasında emekli aylıklarını zamsız alan tüm memur emeklileri ile hak sahiplerine ödenecek. Temmuz başında örneğin 5 bin lira zamsız emekli aylığı alan bir memur emeklisinin hesabına 2 bin 85 lira zam farkı yatırılacak.

Memur, memur emeklileri ile eski SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş ve aylık ödemeleri birbirinden tamamen farklı tarihlerde yapılıyor. Devlet memurları maaşlarını her ayın 15’inde alıyor. Memur emeklileriyle dul ve yetimlerinin ödemeleri ise her ay, 2 ayda 1 ya da 3 ayda 1 şeklinde olmak üzere 3 farklı dönemde gerçekleştiriliyor. Bu dönemlerde yapılan ödemeler ise sicil numaralarına göre ayın 1’i ile 5’i arasında hesaplara yatıyor.

Eski ismi SSK ve Bağ-Kur olan işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıkları ise yine sicil numaralarına göre her ayın 18 ile 24’ü arasında kalan 7 güne dağıtılarak ödeniyor.