EkonomiGündem

Yarından itibaren ATM’ye gidip paranızı çekebileceksiniz: Ödemeler yapılacak!

Ödemelerin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Her ay il il yapılan ödemelerin yarından itibaren hesaplara yatması bekleniyor. Buna göre, devlet tarafından evinde engelli, yardıma muhtaç ve yaşlı kişilere bakan vatandaşlara belirli şartlar kapsamında her ay ödeme yapılıyor.

Evde bakım maaşı alanlar eylül ayı maaşlarının yatıp yatmadığını merak ediyor. Ödemelerin yarından itibaren gerçekleşmesi bekleniyor. Hak sahipleri paralarının yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden ya da SMS ile öğrenebiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım paraları her ayın 15’i ile 31’i arasından vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Bu kapsamda henüz evde bakım paraları yatmadı. Ayın 15’inden sonra yatması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER BELLİ OLDU MU?

14 Eylül bugün evde bakım maaşı yatan iller listesi henüz belli olmadı. 15 Eylül itibariyle evde bakım maaşı yatan iller belli olmaya başlayacak.

E-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı e-devlet üzerinden sorgulanarak öğrenilebiliyor. Evde bakım maaşı sorgulamak için öncelikle;

Kimlik numaranız ve şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresinden e-devlet’e giriş yapın.

Karşınıza sıkan ana sayfada arama bölümüne “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın.

Sonrasında açılan sayfada, evde bakım maaşınıza ilişkin detayları görebilirsiniz.

SMS İLE EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alan hak sahipleri telefon mesajı ile (SMS) evde bakım maaşlarını sorgulayabiliyor.

Cep telefonun mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e mesaj (SMS) atılarak evde bakım parası sorgulaması kolaylıkla yapılabiliyor. Mesaj ile sorgulama yapıldığı takdirde 1 SMS ücreti operatör tarafından tahsil ediliyor