GündemKamu

Yarın yanında belgesi olmayan 2 yıl trafiğe çıkamayacak: Tüm araç sürücülerini ilgilendiriyor!

Trafiğe çıkan herkesi ilgilendiren önemli açıklamalar yapıldı. Trafik Güvenliği ve Psikoteknik Merkezleri Dernek Başkanı Cengizhan Kutlu tarafından yapılan açıklamalara göre, 1 Temmuz 2021 itibariyle psikoteknik belgesi olmayan sürücülere 1181 lira ceza kesileceği bildirildi. Ticari araçların ilgili merkezlere başvuruda bulunarak bu belgeyi alması gerekiyor. Belgesi olmayanlar aynı zamanda 2 yıl boyunca trafiğe çıkamayacaklar.

Trafik kazalarını asgariye düşürmek, sürücünün trafiğe çıktığı andan itibaren hafıza ve hız kontrolü gibi durumlarda davranış ve tepkilerini ölçmek için sürücülere psikoteknik testi uygulanıyor. Ticari araç sürücülerin psikoteknik belgesini 1 Temmuz’a kadar alması gerekiyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Trafik Güvenliği ve Psikoteknik Merkezleri Dernek Başkanı Cengizhan Kutlu sadece ticarî araç kullanıcılarının psikoteknik raporu almasının yeterli olmadığını söyledi. Bu kapsamda yapılan açıklamalarda, “Ticarî araç kullanıcılarının 1 Temmuz 2021 tarihine kadar psikoteknik raporu almalarını istiyoruz. Psikoteknik merkezlerimize gelen sürücülerin iyi bir şekilde dinlenmelerini, o şekilde gelmelerini istiyoruz. Gelmeden önce burada beklememeleri için muhakkak randevu almaları gerekiyor. :Psikoteknik değerlendirme raporu, insanların korkacağı gibi 10 bin lira değil. Sadece 200 liraya 5 yıllık rapor alınıyor. Yıllık 40, aylık ise 3,5 liraya tekabül ediyor. Bu meblağın insan sağlığından daha önemli olduğunu düşünmüyoruz. Bizler hem kendi hayatını ve karşı tarafın da hayatını riske atmamış olacağız. Hiçbir şey candan kıymetli değildir” ifadeleri kullanıldı.

Belgeyi almayanlar 2 sene trafiğe çıkamaz

Belgeyi almayanlar 1881 TL para cezası ödeyecekler ve 2 sene trafiğe çıkamayacaklar. Ticari araç sürücülerin 5 yıl sonra tekrar muayene olmaları ve belgeleri almaları gerekiyor.