GündemManşet

Yarın toplanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak

Türkiye’de milyonlarca kişi tam kapanmanın ne zaman sona ereceğini merak ediyordu. İçişleri Bakanlığı tarafından bugün yayınlanan genelge ile kademeli normalleşme dönemine geçildi. Öte yandan 1 Haziran tarihinden sonra uygulanacak olan yasaklar vatandaşlar tarafında merak konusu olmaya devam ediyor. Bu nedenle yarın yapılacak olan Kabine Toplantısı dört gözle bekleniyor. Toplantı sonrası ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamada bulunacak.

Corona virüsü vaka sayılarındaki artışın önüne geçmek için tedbirli yaşam devam ediyor. Bu kasamda Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın corona virüs ile mücadele gündemi ile yeniden toplanacak. Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sürece ilişkin sunum yapılacak. Yerli aşı çalışmalarının da değerlendirildiği toplantıda aşı tedariki hakkında da değerlendirme yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan  ne zaman açıklama yapacak?

Ayrıca toplantıda 1 Haziran sonrası uygulanacak tedbirler ve esnafın durumu masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek toplantı ardından Erdoğan kamuoyuna bilgilendirmede bulunacak. Söz konusu açıklamanın saat 20.00 gibi açıklanması bekleniyor.