Eğitim

Yarın okula gidecek öğrenciler dikkat: Açıklama yapıldı!

Milyonlarca öğrenci 1 haftalık tatil yaptı. Tatil süresinin sonuna gelirken hem öğrenciler hem de veliler yarın okulların açılıp açılmayacağını merak ediyorlar. Konu ile ilgili olarak, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamada bulundu. Bakan Özer açıklamalarında, yarın okulların açılacağını ve yüzyüze eğitime devam edileceğini bildirdi.

Çocuğu okula giden veliler 1 haftalık ara tatilden sonra yarın okulların açılıp açıklamayacağını merak ediyordu. Bakan Özer konu ile açıklamasında şöyle dedi: “22 Kasım 2021 tarihi itibariyle 850 bin sınıftan sadece 66’sı kapalı olacak. Diğer tüm sınıflar yüz yüze eğitime devam edecek.”

Öğretmenlerin aşı oranlarında da sürekli artış olduğunu söyleyen Bakan Özer, “6 Ağustos tarihinde en az iki doz aşı olmuş öğretmen oranı %60 idi. Bugün itibari ile bu oranın %88’e çıkmış olması oldukça önemli. Diğer taraftan aşı olmadan hastalığı geçirerek antikor oluşturmuş öğretmen oranı ise %5’ler civarında. Dolayısıyla, en az iki doz aşı olmuş ve aşı olmadan antikora sahip öğretmen oranımız %93’ler seviyesinde. Eğitim sistemimizdeki öğretmen sayımızın büyüklüğü dikkate alındığında bu oran yaklaşık 1 Milyon 116 bin öğretmenimize karşılık gelmekte. Şu anda okullarımızı yüz yüze açık tutmadaki en büyük avantajımız, öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının oldukça yüksek olması.” Dedi.

Bakan Özer ara tatile ilişkin ise şöyle konuştu:

“6 Eylül 2021 tarihinde tüm sınıf seviyelerinde, haftada beş gün yüz yüze eğitime başladık ve 2,5 aylık sürecin ardından takvimde öngörülen bir haftalık ara tatile girdik. Öğrenci ve öğretmenlerimiz, ara tatil haftasında dinlenme imkânı buldular. Öğretmenlerimiz bu bir haftalık zaman diliminde mesleki gelişim eğitimlerine uzaktan dijital ortamdan devam edebildiler. Dolayısıyla öğretmenlerimiz de bu bir hafta okullara gitmediler. Şimdi, kaldığımız yerden aynı kararlılıkla ve tüm sağlık önlemlerimize uyarak devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim dönemi diliyorum.”