Manşet

Yarın için Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, İzmir ve Afyon’a sarı kodlu uyarı yapıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son değerlendirmelerini vatandaşlar için paylaştı. Kurum tarafından Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, İzmir ve Afyonkarahisar’a sarı kodlu uyarı yapıldı. Peki, sarı kodlu uyarı nedir? İşte MGM tarafından yapılan son uyarılar….

MGM yarın için Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, İzmir ve Afyonkarahisar’a sarı kodlu uyarıda bulundu.

Sarı kod nedir?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Öte yandan MGM resmi twitter hesabı üzerinden bir son dakika uyarısı yaptı. Yapılan uyarıda, “Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun Kuzey ve Doğusunda Beklenen Fırtınaya Dikkat!” ifadeleri kullanıldı.

Resmi kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde rüzgar, yarın sabahtan itibaren güney ve güneybatıdan kuvvetli fırtına (60-80 kilometre/saat) ve yer yer kısa süreli tam fırtına (100 kilometre/saat) şeklinde esecek. Bu nedenle bölgede yaşayan vatandaşların, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, karbonmonoksit zehirlenmesi ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.