Gündem

Yarensu'dan “Yoluma dokunmayın” çağrısı

İzmir’in Seferihisar ilçesinde Camıkebir Mahalesi’nde oturan, oto tamircisi Abdullah Öztekin ve Özlem Öztekin’in ilk eşinden olan kızları Yarensu Akbaş, 8 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından yaşamını omurilik felçlisi olarak sürdürmeye başladı.

Öztekin çifti, 6 aylık bebekleri Esila Öztekin’in dünyaya gelmesiyle birlikte, Yarensu’nun daha da olgunlaştığını ve sosyalleşmek istediğini görüp, zemin kattaki dairelerinin arka tarafına engelli rampası yaptı. Ancak apartman sakinlerinden, üst katta oturan H.C. Abdullah Öztekin’in zemin kattaki dairesinin balkonunun üstüne 5-6 metre uzunlukta sac gölgelik ve bahçeye de engelli rapması yapmasını mahkemeye taşıdı.

Apartman girişinde engelli rampası bulunmasına rağmen Öztekin’in ayrıca kendi evine de sac rampa yaptığını belirtti. Gölgelik ve rampanın apartmanın plan, proje ve ruhsatına aykırı olduğunu vurgulayarak kaldırılması için dava açtı. Gölgelik ve rampanın güneşli havalarda aşırı sıcağa, yağmur yağdığında ise gürültüye neden olduğunu belirtti


Yarensu’nun tüm ihtiyaçlarını kendilerinin karşıladığını anlatan baba Abdullah Öztekin, evde özel eğitim alan kızlarının 4’üncü sınıftan 5’e geçtiğini belirterek kızımıza güzel bir gelecek sunmak istiyoruz. 2017’de bu eve taşındık. Daire girişinden akülü arabayla girmek zor oluyordu. Zemin katta oturduğumuz için bahçe yoluna engelli rampası yapmayı düşündük. Tüm apartman sakinlerine konuyu anlattım. Hepsinin iznini aldık. ‘Yaren bizim de çocuğumuz’ dediler. Ben de yolu kendi imkanlarımla yaptım. 3 aydır bu yolu kullanıyoruz. Yaren kendisi eve girip çıkabiliyor. Hava alıyor, parka gidiyor dedi. Engelli yolunun altına Seferihisar Belediyesi’nin taş döşediğini dile getiren Öztekin, apartman sakinlerinin itirazını eve gelen tebligat ile öğrendiklerini söyledi. Öztekin, Çocuğumuz sosyalleşmek istiyor. Evde canı sıkılıyor. Kapıda tümsekler var girip çıkmak zor oluyordu. Apartman sakinlerinin göz zevkini bozuyormuş. Burada yığılı molozlar göz zevklerini bozmuyor da bu yol bozuyor dedi.

“HERKES ELİNİ VİCDANINA KOYSUN”
Omurilik zedelenmesi nedeniyle tek böbreği çalışan Yarensu’nun bakımıyla birebir ilgilenen anne Özlem Öztekin ise kızlarını dışarı çıkarırken önce çok zorlandıklarını belirterek, Kızımda kemik erimesi var. Kucağımıza alırken kemikleri zedelenir diye korkuyorduk. Bu yolu yapmadan önce herkesten izin aldık. Şimdi ‘biz izin vermiyoruz’ diyorlar. Biz buradaki moloz yığınını kaldırdık. Şimdi yolun etrafı bir hayırsever tarafından çimlendirilecek ve peyzaj çalışması yapılacak. Anne olarak benim çocuğumun da gezip tozmasını istiyorum. Herkes elini vicdanına koysun. O da parka gitmek arkadaşlarıyla birlikte olmak istiyor. Tek isteğim benim kızımın yolunu kaldırtmasınlar. Hakim ve savcıların adaletine güveniyorum dedi.

YARENSU YOLUNU ÇOK SEVDİ
Yarensu Akbaş ise yolun kaldırılmaması için çağrıda bulunarak, Bu yol olmadan önce canım çok sıkılıyordu. “Bu yol için devletimize, anneme, babama teşekkür ederim. Evet bu yol çok güzel oldu. Ama bu yolu kaldırmak istiyorlar. ve ben kaldırılmasını istemiyorum. Yoluma dokunmayın. Parka gidiyorum buradan yada bir tur atıp eve geliyorum.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın