DünyaTeknoloji

Yapay zeka sayesinde 5 bin kadınla konuşup hayatının aşkını buldu

Moskova’da yaşayan Aleksandr Zhadan, ChatGPT’nin yardımıyla 5.000 farklı kadınla iletişim kurduktan sonra evleneceği kişiyi buldu. Sanal randevu uygulamalarının karmaşık dünyasında gerçek aşkı bulmak zor olabilir, ancak Zhadan, yapay zeka ile bu süreci kolaylaştırdı.

2021’de son ilişkisini bitirdikten sonra, Tinder’da yeni bir ilişki arayışına giren Zhadan, OpenAI’nin GPT-2’sini bir flört asistanı olarak programladı. Program, binlerce kadınla iletişim kurdu, ona yüzlerce randevu ayarladı ve sonunda evlendiği kişiyi buldu.

Program zamanla düşünceli bir aşık oldu

Zhadan’ın flört asistanı, onun tercihlerini ve ilgi alanlarını anlayarak, ona uygun adayları seçti ve iletişim kurdu. Ancak, bazı hatalar yaşandı ve program zamanla güncellenerek daha düşünceli bir aşık haline geldi.

Sonunda, Zhadan 5.000 seçeneği tek bir kadına, Karina Vyalshakaeva’ya indirdi. İlişki çevrimdışı olarak devam etti ve çift, kısa bir süre sonra birlikte yaşamaya başladı.

Gerçek aşkını sonunda buldu

Zhadan, programını son bir kez güncelledi ve zamanla ChatGPT, ilişkide daha az aktif hale geldi. Ancak, programın yardımıyla Zhadan, gerçek aşkını buldu ve hatta nişanlısına evlenme teklif etti.

Bu hikaye, yapay zeka ile bulunan gerçek bir aşkın gücünü gösteriyor. Tinder gibi platformlar, insanlara gerçek bir bağlantı kurma konusunda yardımcı olabilir, ancak bazen biraz yapay zeka desteği gerekebilir.