Bilim

Yandex, Türkiye’den çekiliyor!

Dünyanın önde gelen internet arama motoru Yandex, Türkiye ofisini kapatma kararı aldı. Düşen gelirler nedeniyle ekim ayından sonra Türkiye'deki ofisi kapatacak olan Yandex, Türkiye’ye hizmet vermeye devam edecek.

Dünyada en çok kullanılan arama motorlarından olan Rusya merkezli Yandex, Türkiye ofisini ekimdem ayından itibaren kapatma kararı aldı. Türkiye’deki hizmetlerin devam edecek olan Yandex, operasyonlarını Rusya’daki ofisten yürüteceği bildirildi.

PANDEMİ NEDENİYLE KAPATIYOR!

Marketing Türkiye’nin haberine göre; 1997 yılında Rusya’da kurulan Yandex, Türkiye ofisini kapatacak. Arama motoru ve internet tarayıcısı özellikleri bulunan Yandex, Türkiye’de e-ticaret ve özellikle de navigasyon alanındaki operasyonlarıyla pek çok kullanıcıyı kendine çekmeyi başarmıştı. Yandex, Türkiye’ye hizmet vermeye devam edeceğini ancak Türkiye’deki operasyonları, Rusya’da bulunan ofisten yürüteceği aktarıldı.

Edinilen bilgilere göre, Yandex’in Türkiye’deki ofisini kapatmasının nedeni, pandemi nedeniyle düşen gelirler. Şirketin Türkiye’deki gelirlerinin iyi olduğu ancak global tedbirler kapsamında böyle bir kararın alındığı ifade ediliyor.