EkonomiGündem

Yakıt 30 liraya çıktı: Akaryakıta gelen zamlar böyle protesto edildi!

Akaryakıta zam yağmuru, sonunda protestolara neden oldu. Adanalı taksiciler toplanarak akaryakıt fiyatlarına gelen yüksek zamları protesto etti. Kalabalık gruptan yükselen “Çocuğuma ekmek alamıyorum” cümlesi yürekleri sızlattı…

Adanalı taksiciler, akaryakıt fiyatlarına yapılan zamları protesto etmek için Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nda bir araya geldi. Konvoy oluşturup kornalarını çalarak bir süre yolda ilerleyen taksiciler, daha sonra araçlarını yol kenarına yakın park ederek kontakları kapattılar. Ancak trafik polislerinin ceza engeliyle karşı karşıya kaldılar.

“BEN ÇOCUĞUMA EKMEK ALAMIYORUM”

Taksicilerden Halil Boştaş, ceza yazmak isteyen polislere, zaten kazanamadığını belirterek “Yakıt 30 lira. Ben zaten bitmişim. Benim arabamı komple götürseniz ne olur? Ben çocuğuma ekmek alamıyorum. Yeter!” sözleriyle tepki gösterdi. Nasip Şimşek isimli taksici ise polisin açıklamanın başka yerde yapılmasını istenmesi üzerine “Biz sesimizi duyurmak istiyoruz. Dün ben üniversiteli bir çocuğu götürdüm, 150 lira tuttu. 150 lira demeye, utandım! Bunun sorumluları kimse onların utanması lazım!” dedi.

YAKIT 30 LİRA 25 KURUŞ

Taksici Hasan Ceylan ise “Hepimizin borcu, harcı var. Okuyan çocuklarına iyi bir eğitim sağlayamıyor. Yakıtlar, yedek eşya masrafı bizi perişan etti. Bittik diyecek pozisyondayız. Taksimetreye zam geldiğinde yakıt 20 liraydı. Yakıt şu an 30 lira 25 kuruş. 45 gündür yaklaşık 10 lira farkı cebimizden ödüyoruz. Bizler taksimetre zammı istemiyoruz. Bu halka zulüm olur. 8 lira bile çok ama bizi kurtarmıyor. Bugün 500 lira ciro çekiyorum, 300 lirası yakıta gidiyor. Yedek parçası, akaryakıtı, ev kirası… Yetkililerden ricamız şudur. KDV, ÖTV indirimi yapılsa dahi esnaf az da olsa bir nefes alır.” dedi.