Kamu

Work And Travel Başvuru Şartları Nelerdir? Work And Travel Ücretleri

Özellikle üniversite öğrencileri yabancı ülke deneyimi yaşamak istiyorlar. Bu nedenle pek çok genç Work and Travel başvuru  araştırmaları yapıyor. Work and Travel’a katılmak isteyenler için başvuru şartları, ücretleri başvuru için gerekli olan belgeler ve başvurunun nereden yapılacağına ilişkim bilgileri haberimizde verdik.

Work and Travel özellikle gençler tarafından en çok araştırılan konular arasında. Yurt dışı deneyimi yaşamak isteyen pek çok genç Work and Travel fırsatından yararlanmak istiyor. egehaber.com Ancak Work and Travel için bazı başvuru şartlarının sağlanması gerekiyor. İşte Work and Travel hakkında bilinmesi gereken detaylar

Work And Travel Şartları Nelerdir?

Work and Travel için istenen şartlar vardır. egehaber.com Aşağıda Work and Travel’a katılım sağlanması için uyulması gereken koşullar verilmektedir:

Üniversitede öğrencilerin not ortalamalarının 2.00’ın üzerinde olması şartı aranır.

Bununla birlikte programa katılmak için yeterli seviyede yabancı dil bilgisinin olması gerekir.

Work and Travel programına katılacakların 18 ve 26 yaş arasında olması gerekir. 26 yaş sınırının üzerinde olan veya 18 yaşını doldurmamış olanlar programa katılamaz.

Yukarıda verilen şartlar yerine getirildiği zaman dileyen herkse Work and Travel için başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.

Work And Travel Avantajları

Work and Travel’ın avantajları oldukça fazladır. Aşağıda Work and Travel’a katılanların elde ettikleri avantajlarla ilgili bilgiler detaylı bir şekilde sıralanmaktadır:

Programa katılanlar, Amerikan’ın bütün kültürünü ve yaşayış tarzını öğrenerek hayatlarına yeni bir bakış açısı katabilir.

Bunun yanı sıra Türkiye’den katılım sağlanmasının en büyük avantajı yabancı insanlara gelenek ve adetlerimizi gösterme şansı elde etmektir.

Öğrenciler, programa katılarak yabancı arkadaşlar edinip, İngilizce seviyesini en üst seviyeye çıkarma avantajına sahip olur.

Bununla birlikte Work and Travel sayesinde giden katılımcılar çalışarak kendi paralarını kazanma olanağını elde edebilir. Böylece hayatlarına güzel bir deneyim katmış olurlar.

Amerika’nın bütün bölgelerini gezerek oranın yemeklerini, insanlar ile ilişkilerin nasıl olduğunu ve oradaki insanların nasıl yaşayış tarzı sürdürdüklerini görebilme fırsatı yakalanır.

Yukarıda verilen faydalardan yararlanmak isteyen herkes gerekli koşulları sağladıktan sonra başvuru işlemlerini online olarak yapabilir.

Work And Travel Ücretleri

Work and Travel başvuru ücretleri her sene farklılık içerisinde olabilir. Bu farklılıklar seçilen şirketlere göre belirlenir. Genel olarak Work and Travel yapacakların ödemesi gereken ücret 1500-1900 USD olarak hesaplanır.  egehaber.comBunun dışında ekstradan talep edilen başka ücretler de vardır. Bu ücretleri aşağıda şu şekilde sıralayabiliriz:

Programa katılacakların yaklaşık olarak 160$ vize bedelini ödemeleri gerekir.

Bununla birlikte 800$ değerinde uçak biletinin karşılanması gerekir.

Ayrıca programda faaliyet göstereceklerin yanlarına harçlık olarak 800$ alması gerekir.

Yukarıda verilen ücretlerin hepsinin ödenmesi durumunda öğrencilerin başvuru işlemleri tamamlanmış olur.

Work And Travel Çalışma Alanları

Work and Travel başvuru ile çalışma alanları çok fazladır. Programa katılıp Amerika’da çalışma fırsatını elde edenler akıllara gelebilecek her alanda çalışabilir. Örneğin; otel ve resortlarda karşılamacı veya garson olarak çalışılabilir. Bunun dışında eğlence parklarında animatör olarak katılanlar görev alabilir. Mağaza ve satış bölümlerinde öğrenciler satış danışmanı veya reyon sorumlusu olarak çalışma yapabilir. Bunun yanı sıra fast food ve restaurantlarda aşçı veya barmer olarak görev alınabilir. Bu tarz işlerde Amerika’nın nasıl bir yol izlediklerini programa dâhil olanlar öğrenmiş ve her sektörde kendilerine yeni donanımlar katma imkânını yakalamış olur. Programa katılacaklar, şirketin belirledikleri alanlarda çalışma fırsatını yakalamak için hemen başvuruda bulunmalıdır.

Work And Travel’a Müracaat Etme Hakkı Olmayanlar

Work And Travel’a müracaat etme hakkı bulunmayanların katılma şansları yoktur. Aşağıda Work and Travel başvuru ile katılım sağlayamayacaklar hakkında bilgiler yer almaktadır:

Programa katılacakların üniversitede okudukları bölümü o yıl dondurmamaları gerekir.

Bunun haricinde vize mülakatlarında muhakkak öğrenci konumunda olunmalıdır ve üniversitelere devam edilmelidir.

*Ayrıca üniversitede not ortalaması çok kötü olanlar programa katılma şansını kaybeder.
Yukarıda verilen olumsuz durumların olmaması için istenilen koşullar yerine getirilmelidir ve Work and Travel’a katılma hakkı elde edilmelidir.

Work And Travel Tarihleri Nedir?

Work adnd Travel’da önemli tarihler vardır. Bu tarihlerde katılımcıların istenilen şartları yapmaları gerekir. Aşağıda Work and Travel için belirlenen tarihlerde yapılacak etkinliklerin bilgileri verilmektedir:

*2019 Kasım ve 2020 Nisan tarihleri arasında katılımcıların şirket tarafından gönderilecekleri işyerlerinin ve çalışma alanlarının neler olduğu açıklanır.

2020 Mart- 2020 Haziran tarihleri arasında katılımcıların vize başvuru işlemlerini halletmeleri gerekir.

2020 Mart – 2020 Mayıs tarihleri arasında katılımcılar Amerika için uçak biletlerini uygun fiyata alma şansını elde edebilir.

2020 Mayıs – 2020 Haziran tarihleri arasında ise programa katılanların tanışma faaliyetleri gerçekleştirilir. Bu faaliyete katılarak herkes birbirleri hakkında fikir sahibi olabilir.

Yukarıda verilen tarihlerde katılımcıların aktif olması gerekir ve istenilen tarihlerde bütün işlemlerin halledilmesi şartı aranır.  egehaber.comBütün işlemleri eksiksiz bir şekilde tamamlayanlar, Amerika’ya giderek çalışma hayatlarına başlayabilir.

Work And Travel İçin ABD Ne İster?

Work and Travel için Amerika Dış İçleri Bakanlığı katılacaklardan bazı şeyler talep eder. Bakanlığın talep ettikleri şeyleri aşağıda şu şekilde açıklayabiliriz:

Programa katılım sağlanması için İngilizce seviyesinin çok iyi seviyede olması şartı aranır. Bunun talep edilmesinin sebebi Amerika’da Türkiye’den katılım gösterenlerin iletişimlerinde zorluklar çekmemelerini sağlamaktır.

Bunun dışında öğrencilerin akademik ders döneminde bütün derslerini başarılı bir şekilde bitirmeleri gerekir.

Vize işleminden önce Amerika’ya gideceklerin çalışacakları yerleri ayarlamış olmaları gerekir.

Bu programa katılım sağlayacakların kesinlikle öğrenci statüsünde olması şartı aranır.

Yukarıda verilen taleplerin yerine getirilmesinden sonra vize ve pasaport işlemleri halledilmelidir. Daha sonra uçak biletlerinin alımı gerçekleştikten sonra öğrenciler, Amerika’da çalışmak için yol alabilir. Bu sayede herkes Work and Travel’a katılarak kendilerine yeni tecrübeler ekleme şansını elde etmiş olur.

Kaynak: egehaber.com