EkonomiGündemTeknoloji

Whatsapp Kullananlar Dikkat! O Özellik Gelecek

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma ve haberleşme uygulaması olan Whatsapp yeni bir duyuruda bulundu. Whatsapp yeni özelliğini paylaştı. Whatsapp uygulamasından yeni bir açıklama daha geldi. Kullanıcıların merakla beklediği özellik sonunda gerçekleşiyor. Dünyanın bir çok yerinde uygulanmaya başladı. Whatsapp uygulamasına Kripto Para ile ödeme özelliği geliyor.

Mesajlara Tepki Verme Özelliği de Geliyor

Kripto Para Furyasına Whatsapp’ta Katılacak

Uygulamanın yetkilileri tarafından yapılan açıklamada Whatsapp’ın da kripto paralara yönelik güncellemeler yapacağı açıklandı. Uygulama bugün itibariyle ABD’de bulunan bazı kullanıcılara  Novi cüzdanı ile kripto para transferi yapma imkanı sunacak. Son dönemlerde tüm dünyada popüler hale gelen kripto para uygulamaları 7’den 70’e herkes tarafından kullanılmaya devam ediyor. Bir çok sosyal medya platformu kripto paralara karşı güncellemeler geliştirirken, Whatsapp uygulaması da bu yeniliğe kayıtsız kalmadı. Kripto para furyası hızla ilerlemeye devam ederken geçtiğimiz aylarda kripto para kullanıcılarının sayısının 2021 yılında bir önceki yıla göre iki kat artış gösterdiği, bu sayının 200 milyonun üstüne çıktığı duyurulmuştu. Geçtiğimiz ay Twitter uygulaması kripto paralar ile ilgili adım atarak kripto para birimlerinin platformunda kullanılmaya başlanacağını duyurmuştu. Whatsapp uygulaması da kripto paralar le ilgili adım atacak.

 

WhatsApp'tan kripto para transferi

Whatsapp’tan Kolaylıkla Para Transfer Edilebilecek

Şirket tarafından yapılan açıklamada WhatsApp’ın çatı şirketi Meta, şirketin dijital cüzdanı Novi’yi WhatsApp’a dahil edeceğini duyurdu. Whatsapp’ın CEO’su Will Cathcart ve Novi CEO’su Stephane Kasriel’in yaptıkları açıklamalara göre; Novi yardımıyla popüler mesajlaşma platformu üzerinden ABD dolarına sabitlenmiş bir kripto para birimi olan Pax Dolar (USDP) transferleri yapmak mümkün olacak. Yapılan açıklamada, “Ücretsiz kripto para gönderme ve almanın yeni bir yolu. Kullanıcılar, WhatsApp sohbetlerinden ayrılmadan para transferi gerçekleştirebilecekler” ifadeleri kullanıldı. Uygulama şu an yalnızca ABD’de sınırlı sayıda kullanıcının kullanımında olsa da yakında tüm dünyaya yayılacağa benziyor.

Platformdan kripto para transferi nasıl yapılıyor

Uygulama tarafından yapılan açıklamalara göre, Whatsapp üzerinden kripto para transferi yapmak oldukça basit olacak.  Kripto para transferi gerçekleştirmek için öncelikle özelliği kullanabilen kişilerin transfer yapması için öncelikle herhangi bir sohbeti açması gerekiyor. Ardından da Android cihazlardaki ‘ataş’, iOS cihazlardaki ‘artı (+)’ simgesine tıklaması ve ekranda beliren ödeme seçeneğine tıklaması gerekecek. Daha sonra da Novi hesabına giriş yapılıp transferler gerçekleştirilebilecek. Şu an yalnızca ABD’de kullanılmaya başlayan özelliğin tüm dünyaya yayılacağı konuşulanlar arasında. Türkiye’de bulunan kripto para kullanıcılarının özelliğe ne tepki vereceği merak konusu.