Ekonomi

Volkswagen, BMW, Hyundaı araba almak isteyenler dikkat: 32 binden başlayan fiyatla satışa çıkıldı!

2021 yılı Ocak ayında araba şirketleri indirimli sıfır araç fiyatlarını duyurmaya başladılar. Ancak dar gelirli bir çok vatandaş ikinci el uygun fiyat araştırması yapıyorlar. Ticaret Bakanlığı ihale ile ikinci el araba satışı yapıyor. 2021 yılı Ocak ayı içerisinde bir çok araç satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan araçlarda Volkswagen, BMW, Hyundai marka araçların da olduğu görüldü. Hyundai araç 32 bin TL’den ihale ile satışı çıktı.

Araba almak isteyen vatandaşlar ikinci el araç fiyatlarını araştırıyorlar. Ticaret Bakanlığı araba almak isteyen vatandaşlara kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Her ay ikinci el araçlar ihale ile satışa çıkarılıyor. Uygun fiyattan satışa çıkan araçlar için e-devlet üzerinden e-ihale uygulamasına giriş yaparak ihalelere katılabilirler. 2021 Ocak ayında satışa çıkan araçlar arasında, Volkswagen, BMW, Hyundai marka araçların da olduğu görüldü.

Elektronik ihalenin (e-ihale) amacı nedir?

4458 sayılı Gümrük Kanunu ve 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu uyarınca tasfiyelik hale gelen eşyanın satışlarının elektronik ortama taşınarak satışlara katılan kişi sayısı ile rekabetin daha da arttırılması ve bu suretle tasfiyelik eşyadan elde edilen gelirlerin artırılması amaçlanmaktadır.