İzmir Haberleri

Ve Tunç Soyer Açıkladı : Konak’ta 142 metre Gökdelene izin verilecek ve biz de “ferahlayacağız”

Geçtiğimiz günlerde Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise, yıkım çalışmalarının durdurulması için firmayı uyardıklarını ve inşaat ruhsatını iptal edeceklerini söylemişti. Abdül Batur, “Kurul, buraya dair bir karar alacak. Firma eğer projeyi yapmak istiyorsa, Estetik Kurul’un alacağı kararlar doğrultusunda yapabilir. Ama inşaatın, oradaki emsali geçmemesi lazım.” diyerek net ifadelerle “Konak, her önüne gelenin Gökdelen dikeceği yer değil!” demişti.

Soyer: Yapılacak Gökdelen, 142 Metreyi geçmeyecek. Bizimde içimiz ferahlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 142 metre yüksekliğindeki İzmir Hilton Oteli’ni geçmeyecek bir “gökdelene” izin vereceklerini söyledi. Konak bölgesinde bu yükseklikteki bir gökdelene izin verdiklerinde “Bizim de içimiz ferahlayacak” ifadesini kullanan Tunç Soyer, geçen dönem Konak Belediyesi’nin onayladığı kararı iptal ettiklerini ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un bir Estetik Kurul oluşturduğunu ve bu Estetik Kurul’un 142 metrelik Hilton Oteli’ni geçmeyecek yükseklikte bir yapıya izin vereceklerini söyledi. Zorlu Holding’e bağlı Zorlu Gayrimenkul‘ün daha önceki açıklamalarında ise yapılacak gökdelenin 146 metre olacağı belirtilmişti.

Zorlu Gayrimenkul Projeyi sitesinden neden kaldırdı?

Zorlu Holding’e bağlı Zorlu Gayrimenkul, sitesinde bulunan “Gerçekleştireceğimiz projeler” başlığı altındaki sayfasını apar topar kaldırdığı ve yerine “Gerçekleştirdiğimiz projeler” sayfasını yayınladığı gözlemlendi. Zorlu Gayrimenkul’ün bu hareketi, acaba projeden vaz mı geçildi ya da projede 142 metrelik yeni bir çalışma mı yapılıyor sorusunu akıllara getirdi.

Zorlu Holding Suskunluğunu Koruyor

İzmir’de uzun süredir gündemde olan ve her geçen gün yüksekliği, iptal kararı, verilecek izin konusu, belediye başkanlarının peşpeşe açıklamaları ile devam edeken, “Zorlu Konak” projesi ile iligili olarak Zorlu Holding yetkilileri suskunluklarını sürdürüyor. Zorlu Holding’e ait PR şirketi yetkilisi ile yaptığımız görüşmeden de bir sonuç alamadık. İlerleyen günlerde açıklama yapılacağı bilgisi veren yetkili; yerel ve ulusal medyada yaşanan “bilgi kirliliğinden” de şikayetçi olduklarını belirtti.

Bir yanıt yazın