Ekonomi

Ve beklenen haber geldi: En düşük emekli maaşı 4 bin TL olacak!

Ocak ve temmuz ayları olmak üzere yılda iki kez maaş zammı alan emekliler ve memurlar, bu yılın ikinci zam oranının açıklanması için geri sayıma başladı. 4 aylık enflasyon verisinin bu ayın başında tamamlanması ile birlikte hesaplar yapmaya başlayan vatandaşlara, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları da rehber oldu.

4 Aylık Enflasyon Verisi Tamamlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayı için hesaplamış olduğu enflasyon oranını yüzde 7,25 olarak açıkladı. Bu verinin geride bıraktığımı 3 aylık enflasyon verisine eklenmesi ile birlikte ortaya çıkan hesaba göre 4 aylık enflasyonun yüzde 31,71 olduğu bilgisi kaydedildi. Böylelikle ocak ayında ve temmuz ayında, açıklanan 6 aylık enflasyon verilerine göre zam alan emeklilerin ve memurların, ikinci zamlarının yüzde 31’den fazla olacağı kesinleşmiş oldu.

Bakan Bilgin Açıklamıştı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz haftalarda çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. Hem bakanlık hizmetlerine hem de temmuz ayı emekli ve memur maaşı zamlarına ilişkin ifadeler kullanmış olan Bakan Bilgin, açıklamaları esnasında yıllık maliyetin 13 milyar TL olduğunu ve bu maliyet tutarının 800 bin kişiye ait olduğunu açıklamıştı.

En Düşük Emekli Maaşı 4 Bin TL’ye Kadar Çıkabilir!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklanmış olan 13 milyar TL’lik maliyet ve 800 bin kişi verileri baz alınarak yapılan hesaba göre kişi başına düşen fark tutarı bin 354 TL’ye karşılık geliyor. Bu tutarın en düşük emekli maaşı olan 2 bin 500 TL’ye eklenmesi sonucunda ortaya çıkan hesaba göre temmuz ayında açıklanacak olan en düşük emekli maaşı tutarının, 3.500- 4.000 TL arasında olacağı tahmin ediliyor.