Gündem

Vatandaşların 8 Gün boyunca yanında taşıması yasaklandı: Sakın evden bunu alıp çıkmayın!

Vatandaşlara yapılan duyuruya göre, 8 gün daha yasak uygulanacak. Yasağa uymayan vatandaşlara yasal işlem yapılacağı bildirildi. Söz konusu yasak için son tarih ise 12 Şubat 2023 olarak açıklandı.

Kahramanmaraş ilinde 06-12 Şubat 2023 tarihleri arasında meskun mahallerde ve tören alanlarında kurusıkı dahil tabanca ve tüfeklerin ruhsatlı dahi olsa taşınması yasaklandı.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü 06-12 Şubat 2023 tarihleri arasında kutlanacaktır.

Bu kapsamında düzenlenen etkinliklerde üzüntü verici olayların yaşanmaması için, 06-12 Şubat 2023 tarihleri arasında meskun mahallerde ve tören alanlarında kurusıkı dahil tabanca ve tüfeklerin ruhsatlı dahi olsa taşınması, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun verdiği yetkiye dayanılarak yasaklanmıştır.

Anılan tarihlerde kurusıkı dahil silah taşıyanlar hakkında Kabahatler Kanunu’na göre yasal işlem yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

12 Şubat Kurtuluş Haftası etkinlikleri başlıyor


Öte yandan Kahramanmaraş Belediyesi 12 Şubat Kurtuluş Haftası etkinlikleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan açıklamalara göre, etkinlikler 6 Şubat Pazartesi günü başlıyor.

Etkinlikler ile ilgili yapılan bilgilendirmelerde şu ifadeler yer aldı:

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü kapsamında düzenlenecek Kurtuluş Haftası kutlamaları 6 Şubat Pazartesi günü düzenlenecek çeşitli etkinliklerle start alacak. Kurtuluş Haftası kutlamalarının ilk gününde, Maraş’ın Milli Mücadelesini konu alan ‘Çatkapı Tiyatro’ adlı gösteri liselerde öğrencilerle buluşacak. Mehter Takımı da gün içerisinde üstü açık otobüs ile ana caddeler ve mahalleleri ziyaret ederek Kahramanmaraşlıları kutlama törenlerine davet edecek.

Tüm Kahramanmaraşlılar Korteje Davet Edildi

12 Şubat Kurtuluş Haftası etkinlikleri kapsamında 6 Şubat Pazartesi günü saat 19.00’da yürüyüş korteji düzenlenecek. Valilik önünden başlayacak olan kortej Atatürk Meydanı’na kadar devam edecek. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yürüyüş kortejine tüm Kahramanmaraşlıların davetli olduğu belirtildi.