Ekonomi

Vatandaşlara çifte ödeme müjdesi! Bu tarihlerde hesaplarda

Yaklaşık 13 milyon emeklinin beklediği haber geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk emeklilerin maaş ve ikramiyelerinin yatacağı tarihleri duyurdu. Emekli Sandığı kapsamında olanlar temmuz aylık farkını, ağustos aylıklarını ve ikramiyelerini aynı anda alacaklar.

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile beraber emekliler gözlerini bayram ikramiyelerine dikmişti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile emeklilerin maaş ve ikramiyelerinin aynı tarihlerde yatırılacağı öğrenildi. Bayram öncesi yapılacak ödemelere ilişkin olarak SSK, Bağ-KUR ve Emekli Sandığı kapsamında olan vatandaşlara tarihler duyuruldu. SSK ve Bağ- Kur emeklisinin maaşlarına yüzde 5.75 zam yansıtıldı.

 


Ödemeler ne zaman alınacak?

SSK emeklileri 17-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağkur’lu emekliler de 25-28 Temmuz tarihleri arasında ödemelerini alacaklar. Emekli Sandığı kapsamında olan vatandaşlar ise temmuz aylık farkını, ağustos aylıklarını ve ikramiyelerini aynı anda alacaklar. Ziraat Bankası’ndan her ayın 1. ve 2. gününde aylıklarını alanların 28 Temmuz’da, 3. 4. ve 5. gününde aylıklarını alanların 29 Temmuz’da ödemeler hesaplarına yatırılacak. Diğer bankaları kullanan emekliler ise 28 Temmuz’da ödemelerini alabilecekler.