EkonomiGündem

Vatandaşlara bayram harçlığı konusunda yeni açıklama yapıldı!

Türkiye’de vatandaşlara bayram harçlığı verilip verilmeyeceği tartışmaları bu sene yine gündem oldu. Konu hakkında Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (SİBERAY) twitter üzerinden açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, “ Bu tür içerikleri kendi hesaplarımızdan paylaşarak dezenformasyona alet olmayalım.” İfadeleri kullanıldı.

Devlet vatandaşlara çeşitli destek programları ile ödemeler gerçekleştiriyor. Bu nedenler e-Devlet üzerinden herkese bayram harçlığı ödemesi yapılacağı iddiaları ortaya atıldı. Söz konusu iddialara karşı ise Siberay vatandaşları uyardı. Siberay sosyal medyada yer alan bayram harçlığı paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kendi hesabınızdan paylaşmayın

Sosyal medyada yayılan ciddiyetsiz ve asılsız paylaşımlara itibar etmeyelim. Bu tür içerikleri kendi hesaplarımızdan paylaşarak dezenformasyona alet olmayalım. Kamu hizmeti sağlanan elektronik ortamları bilgi kirliliğinden uzak tutalım.

Geçtiğimiz senelerde bayram harçlığı ile ilgili olarak, “Lütfen, resmi açıklamalar dışında sosyal mecralarda dolaşan kaynağı belli olmayan haberlere itibar etmeyiniz.” ifadeleri kullanılmıştı.