Kamu

Vatandaşlar için tamamen ücretsiz: e-Devlet üzerinden başvurulabiliyor!

Vatandaşlar için çok önemli bir proje Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından duyuruldu. Bakan Selçuk, kırsal kesimde ikamet eden vatandaşlar için bahçecilik, hayvan sağlığı, gıda ve tarım teknolojileri, tarım makinaları bakımı, arıcılık gibi 380’ye yakın kurs programı hazırlandığını bildirdi. Söz konusu kursların ücretsiz olduğu açıklandı. Kurslara katılım sağlamak isteyenler ise e-Devlet sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.

Kırsal kesimde ikamet eden vatandaşları sevindirecek bir proje başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 25 bin köy muhtarına gönderdikleri mektupla “Kurslarımızla Köylerdeyiz” projesi için harekete geçildi.

Bahçecilik, hayvan sağlığı, gıda ve tarım teknolojileri, tarım makineleri bakımı, arıcılık gibi 380’e yakın kurs programı kırsal bölgede yaşayanlar için başlatıldı. Konu hakkında açıklamada bulunan Bakan Selçuk, “25 bin köy muhtarımıza yazdığımız mektupla hayat boyu öğrenme kurslarımızı köylere taşıdık. 3 Mart’ta toprağa düşen ilk filizler o günden bugüne 2 bin 331 kurs ile 57 bin 832 kursiyere ulaşarak kocaman bir ormana dönüşmenin müjdecisi oldu.” ifadelerini kullandı.

Kurslara nasıl katılım sağlanır?

Kırsal bölgede yaşayan vatandaşlar, e-Devlet sistemi üzerinden kurslara başvuruda bulunabiliyorlar. Ücretsiz olarak verilen kurslara katılım sağlayan tüm kursiyerlere katılım belgesi veriliyor.