EkonomiGündem

Vatandaşlar Dertli! Mutfak Tüpü Fiyatları 200 TL’yi Aştı!

Ülkemizde iğneden ipliğe her şeye zam gelirken vatandaş gözünü her gün ayrı bir zam haberine açıyor. Akaryakıttan, elektriğe, doğalgazdan kuru bakliyata pek çok ürün zamdan nasibini aldı. Türkiye’de birçok evin mutfağında kullanılan 12 kilogramlık mutfak tüpüne zam üstüne zam geldi. TÜİK tarafından açıklanan son zam oranlarına göre tüp fiyatları son 1 ayda yüzde 14 artarken, tüp yılda yüzde 57 zamlandı.

Kasım Ayında Tüpe 2 Zam

Türkiye’de bir çok evince mutfağının demir başı olan tüpe son aylarda gelen zamlar vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Tüp gaza son bir ayda üst üste gelen zamlara vatandaşlar tepki gösterdi. Kasım ayında iki kez zamlanan tüp fiyatları vatandaşların belini büküyor. Yapılan ilk zamla 12 kilogramlık mutfak tüpü önce 205 TL’ye, ardından 215 TL’ye çıktı. Kasım ayında yapılan zam sonrasında 215 TL’lere çıkan tüp fiyatları bütçeyi zorlayacak. Tüp fiyatları şehirden şehre değişiklik gösterirken, iddialara göre tüp fiyatları son doğalgaz zammıyla birlikte bir kez daha zamlanacak.

Mutfaklarda Kullanılan 112 Kilogramlık Güncel Tüp Fiyatları 

Aygaz 12 kg tüp tombul tüp fiyatı: 213 TL

Milangaz 12 kg tüp tombul tüp fiyatı: 211,50 TL

Mogaz 12 kg ev tüpü: 211 TL

Bimizgaz 12 kg ev tüpü: 217 TL

Belirtilen tüp fiyatları İzmir fiyatları baz alınarak hazırlanmıştır. Fiyatlar şehir ve bölgeye göre değişiklik göstermektedir.