Aydın HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriManşet

Vatandaşın dikkatine! Meteorolojiden şiddetli lodos uyarısı geldi!

İzmir Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada,lodosun saat 21.00’e kadar etkili olacağı belirtildi. Lodosun Ege Bölgesi’nde etkili olmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, lodosun neden olabileceği olumsuzluklara karşı tedbir alınması istendi.

Meteorolojik görünüm

Bölge Geneli parçalı zamanla çok bulutlu, Yarın sağanak ve gökgürültülü Sağanak yağışlı geçecek.Yağışların, Manisa, Balıkesir, Çanakkale il geneli ile Aydın ve İzmir’in doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklenmektedir.

Hava sıcaklığı

Önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar

Bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden bu gece fırtına hızında (50-70 km/sa), yarın kuvvetli fırtına ve tam fırtına hızında (70-110 km/sa) esecek.

Uyarılar

Beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın güney ve güneybatılı (lodos) yönlerden kuvvetli fırtına, yerel olarak tam fırtına (70-110 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ege Denizinde beklenen lodos fırtınası nedeniyle rüzgarın şiddetinin kuvvetli fırtına ve tam fırtına kuvvetine ulaşacağından başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.