Ekonomi

Vatandaşa Flaş Duyuru! E-devlette Birikmiş Paranız Olabilir!

E-devlet son dönemin en çok kullanılan platformu haline geldi. Devlet yüz yüze yapılabilecek bir çok işlemi online e-devlet sitesinden yapılabilmesi için çalışmalarını sürdürerek bir çok sistemi e-devlete taşıdı. Öte yandan e-devlet bir çok işlemi yapmamızı sağladığı gibi bilinmeyen bir özelliğini de ortaya koydu. Çoğu insan bu özelliği bilmiyordu. Vatandaşa yapılan duyuruya göre e-devlet sisteminde birikmiş paranız olabilir. Peki e-devletten bunu nasıl öğreniriz? İşte detaylar…

Sistemde Sizin İçin Birikiyor!

E-devlet’te sizin için para birikmiş olabilir. Çoğu insanın bilmediği bu bilgiye göre bir kaç yıl önce hayatımıza giren Bireysel Emeklilik Sistemi olarak bilinen BES, tüm çalışanlar için zorunlu olmuştu. Zorunlu birikim sunan Bireysel Emeklilik Sistemi, çoğu insanın unuttuğu bir sistem olduğundan orada yıllarca para birikmeye devam etti.

Tüm sigortalı çalışanların zorunlu katıldığı Bireysel Emeklilik Sistemi’ne bakabilmek için e-devlet sitesinde giriş yapmalısınız. Ardından arama kısmına “takasbank” yazmalısınız. En üstte açılan sekmeye tıkladıktan sonra bakiyenizi sorgulayabilirsiniz. Bazı vatandaşların bakiyesinde para birikirken bazı vatandaşlarda ise hiç bir bakiye çıkmadığı ifade edildi. Eğer sistemde birikmiş paranız varsa, sistemde yazan sigorta şirketinizi arayıp sistemde çıkan birikmiş paranızı almak için talepte bulunabilir veya biriktirmeye devam edebilirsiniz.