Ekonomi

Vatandaş faturalara yetişemedi, devlet el attı! Doğalgaz faturalarını devlet karşılayacak! Başvuru ekranı açılıyor!

Geçtiğimiz yıl ani bir yükselişe geçen döviz kurları ve altın piyasası, gündelik hayatın mali bölümünün oldukça olumsuz etkilenmesine sebep oldu. Hemen hemen her tüketim ürünün fiyatına yapılan büyük zamlar, vatandaşların alım güçlerinin düşmesine ve en temel ihtiyaçların bile karşılanmasında zorlanılmasına sebep oldu.

Yeni döneme girilmesi ile birlikte, fiyatı zamlanan hizmetlerin indirimlere tabii tutulmasını bekleyen vatandaşlar, büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Hali hazırda zamlı olan birçok hizmet ürününe, bir de yeni yıl zamları eklendi. Eklenen zamlardan en çok etkilenen hizmetlerin başında ise elektrik ve doğalgaz hizmetleri geldi.

2022 yılına girilmesi ile birlikte birçok hanenin elektrik ve doğalgaz faturaları, 2 belki de 3 katına kadar yükseldi. Bu durumdan şikayetçi olan ve fatura ödemelerini yapmakta zorlanan vatandaşlara, devlet eli uzandı. Geçtiğimiz yılın son haftalarına doğru Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından müjdelenen doğalgaz faturası desteği, ihtiyaç sahiplerinin başvurularını kabul etmeye başlayacak? Peki, doğalgaz faturası desteğine nasıl başvuru yapılacak? Doğalgaz desteği ne kadar yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Müjdeli Haberi Verdi!

2021 yılının sonlarına doğru gerçekleştirdiği toplantıda, yeni dönemde doğalgaz faturası desteğinin yapılacağının haberini veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yeni yıla girilmesi ile birlikte bu desteğin kesinleştiğini ve şubat ayının ikinci haftasından itibaren ihtiyaç sahiplerinin destek alabilmek amacı ile başvuru yapabileceğini belirtti.

Şimdiye kadar kömür yardımı olarak yapılan ısınma desteğinin, bu yıl itibari ile ısınmak için doğalgaz kullanan ihtiyaç sahiplerine fatura desteği olarak yapılacağını belirten Asile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yapılacak olan desteğin miktarının kişilerin oturdukları bölgelere göre değişeceğini ifade etti.

Doğalgaz Faturası Desteği Ne Kadar?

Bakan Yanık’ın açıklamalarına göre doğalgaz faturası desteğine başvuruda bulunan ihtiyaç sahiplerine ne kadar ödeme yapılacağı, kişinin başvuru yaptığı bölgede ısıl haritalar aracılığı ile yapılan tespitlere göre değişiklik gösterecek. Yani daha soğuk bir bölgede ikamet eden ile daha ılıman bir bölgede ikamet eden arasında destek farkı oluşacak. Buna göre ihtiyaç sahiplerine yapılacak en düşük fatura desteğinin 450 TL, en yüksek fatura desteğinin ise 1.1150 TL olmasına karar verildi.

Doğalgaz Desteği Başvuruları Nereye Yapılacak?

Hükümetin yeni dönem doğalgaz desteği yardımından yararlanmak isteyen ihtiyaç sahipleri, bu hizmete e-devlet aracılığı ile başvuru yapacak. E-devlet aracılığı ile yapılacak olan başvurular bakanlık tarafından değerlendirilecek ve kişinin oturduğu bölgeye göre yapılacak olan fatura desteği bedeli belirlenecek.