Gündem

Van’da Sel Felaketi 5 Ev Zarar Gördü

Ülkemizin bir tarafı yangınlarla boğuşurken bir tarafı da sel felaketini yaşıyor. Van’  da yaşanan kuvvetli sağanağın ardından Van’da sel felaketi yaşandı. Yaşanan sel felaketi nedeniyle 5 ev yıkıldı. Sel sularına kapılan bir kadın son anda kurtarıldı.

Sele Kapılan Bir Kadın Son Anda Kurtarıldı

Van’ın Başkale ilçesinde başlayan şiddetli sağanağın neden olduğu sel felaketi sonrası 5 ev yıkıldı. Ayrıca ilçeye 60 km uzaklıktaki Esenyamaç mahallesinde de yoğun sağanak sonucu sel felaketi yaşandı. Sel Sularına kapılan Kader Yurtseven son anda kurtarıldı.

Sel Sularına kapılan Kader Yurtsever yaptığı açıklamada, hayvanlarını korumaya çalışırken sel sularına kapıldığını söyledi. Sel nedeniyle zor anlar yaşadığını aktaran Kader Yurtsever, “ her şeyimiz gitti. Babam da burada değil cezaevinde” dedi.

AFAD Ekipleri Selin Yaralarını Sarmak İçin Çalışmalara Başladı

Başkale Kaymakamı bölgede evleri hasar gören aileleri ziyaret etti. Bölgede incelmelerde bulundu. AFAD ekipleri selden etkilenenler için çalışmalarına başladı. Evleri yıkılan ailelerden 3’ü pansiyona yerleştirildi.

Yaşanan şiddetli sağanak sonrası Van’nın Esenyamaç Mahallesi ile Onikidere bölgesinde bazı evler hasar aldı. Başkale ilçesinde 28 Temmuzdan bu yana meydana gelen şiddetli sağanak sel felaketine neden oldu. Sel nedeniyle 5 ev yıkıldı.

Felakette Can Kaybı Yaşanmadı

Valilikten yapılan açıklamada, felaketin yaşandığı bölgede hasar tespiti yapan ekiplerimiz gerekli hassasiyeti göstererek çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Sel felaketinde herhangi bir can kaybının bulunmadığı belirtilen açıklamada, “Sel sularına kapılan bir kadın vatandaşımız kurtarılmış ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Bölgede Karayolları Bölge Müdürlüğü, AFAD, UMKE, DSİ ve Van Büyükşehir Belediyesi ile Başkale Belediyesine ait ekipler koordineli şekilde çalışmalarını yürütmektedir. Özellikle dere yataklarının bulunduğu bölgelerde vatandaşlarımızın hayvan otlatmamaları istirhamımızdır. Sel felaketinin yaşandığı bölgede hasar tespiti yapan ekiplerimiz gerekli hassasiyeti göstererek çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Bölgede yaşanan sel felaketinin ardından mahallelerimizde hayatın normale dönmesi için ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.