Gündem

Valilikten son dakika açıklaması! Evden çalışılacak!

Türkiye'de artış gösteren koronavirüs vakalarından sonra art arda yeni kararlar açıklanıyor.

Yapılan son açıklamayla; 24 saatte 1482 kişiye koronavirüs tanısı konuldu, 42 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 268 bin 546, can kaybı 6 bin 326 oldu. Yaşanan olumsuz gelişmelerle birlikte bir ilde valilik açıklaması ile kamuda mesailere yeni düzenleme getirildi.

Sağlık Bakanı Koca dün yaptığı paylaşımda; “Düne göre daha az test talebi oldu. Ancak buna rağmen 1482 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız artıyor. Bu durum kaybettiğimiz canların sayısını da artırıyor. Mücadeleyi ancak hep birlikte yürütürsek başarabiliriz, güç tedbirde” ifadelerini kullanmıştı.

Artan vakalar sonrası valilikler de kendi bünyelerinde önlemleri çoğaltmaya başladı. Son olarak Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında Covid-19 salgının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla Ankara İl sınırları dahilinde uygulanacak kamuda esnek mesai esasları belirlendi.

Bu kapsamda salgından etkilenmeleri daha muhtemel hamile ve kronik hastalığı olan kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağı bildirildi. Düzenleme ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocukları olan kadın personeller, ikinci bir emre kadar evden çalışabileceği belirtildi.