Gündem

Valilikler tek tek açıklıyor! Kurallara uymayan yurtlara yerleştirilecek!

Koronavirüs kapsamlarında artan yasaklara yenileri geliyor. Valilikler, bir bir koronavirüs testi pozitif çıkan ve karantinada kalması gerekenler hastaların kuralları ihlal etmeleri halinde yurtlara yerleştirileceğini açıkladı.

Türkiye’de topyekun koronavirüs (COVİD-19) savaşı başladı. Artan koronavirüs vakalarının önüne geçmek isteyen valilikler yeni kararlar almaya başladı. Valiliklerin aldığı yeni karar kapsamında, koronavirüs testi pozitif çıkan ve karantina sürecini evde geçirmesi gereken hastalar, kuralları ihlal ederek evlerini terk etmesi halinde yurtlara yerleştirecek.

“EVİ TERK EDEN ÖĞRENCİ YURDUNA”

İlk olarak Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, koronavirüs vakalarını azalması için sağlık kurallarına uyulmasını istedi. Ayaz, “Yarından itibaren karantina kurallarını ihlal ederek evlerini terk eden koronavirüs hastalarımız, geri kalan karantina sürelerini valiliğimizce belirlenen öğrenci yurdunda tamamlayacaklardır” ifadelerini kullandı.

SİVAS VALİSİ: “MASRAFLAR DA HASTADAN ALINACAK!”

Sivas Valisi Salih Ayhan da koronavirüs testi pozitif çıkan ve karantina kurallarına uymayanların Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirileceği bildirildi. Vali, bu kişilerin öğrenci yurtlarında kalma süreleri boyunca oluşacak konaklama, yemek gibi masrafları kendilerinden temin edileceğini de açıkladı.

Diğer il valiliklerin de aynı kararları alması bekleniyor.

SAKARYA VALİSİ DE AÇIKLADI!

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da diğer valiler gibi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Aldığımız ek tedbirler kapsamında, ilimizde, toplum sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali yapan vatandaşlarımız yurtlara alınarak, karantina sürelerinin buralarda tamamlanması sağlanacaktır” dedi. Kaldırım, vatandaşların yurtlarda kalma süresince oluşan masraflarının da ayrıca kendilerinden tahsil edileceği bilgisini verdi.