Genel

Valilik sokağa çıkma yasağını duyurdu! İkinci bir emre kadar yasaklandı

Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklama ile bazı bölgeler için sokağa çıkma yasağı kararı alındığı duyuruldu. Valilik tarafından yapılan açıklamada, 06 Eylül 2020 Pazar günü saat 01:00’dan itibaren ikinci bir emre kadar yasağın uygulanacağı bildirildi.

Bitlis Valiliği PKK’lı teröristlerin yakalanması için başlatılan çalışma kapsamında bazı ilçeler için sokağa çıkma yasağının uygulanacağını açıkladı. 24 köy ve bağlı mezralarında başlatılan sokağa çıkma yasağı 06 Eylül 2020 Pazar günü saat 01:00’dan itibaren ikinci bir emre kadar yasağın uygulanmaya devam edecek. Peki, hangi bölgelere sokağa çıkma yasağı getirildi. İşte valilikten yapılan o açıklama…

Sokağa çıkma yasağı uygulanacak bölgeler

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Bitlis İli Merkez İlçesi sınırları içerisinde bulunan; Çeltikli, Aşağıkoçak, Aşağıyolak, Yukarıyolak, Yarönü, Beşkaynak, Dursun, Dikme, Aşağıdikme, Yukarıdikme, Uçankuş, Bayırlı, Kutlu, Akgün, Kınalı, Çobansuyu, Aşağıçobansuyu, Güllüce, Harmanyeri, Karaca, Konalga, Kaşıklı, Kayalıbağ, Cevizdalı köy ve mezraları bölgelerinde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının bulunduğu ve barınma amaçlı sığınak/barınak tesis ettikleri bilgisi alınması neticesinde, bahse konu bölgelerde BTÖ mensuplarının yakalanmaları, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince 06 Eylül 2020 Pazar günü saat 01:00’dan itibaren ikinci bir emre kadar “Sokağa Çıkma Yasağı” ilan edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.