Genel

Valilik duyurdu, 50 Bin TL verilecek ve geri istenmeyecek: 1 Eylül tarihine başvuru yapın!

1 Eylül 2022 tarihinde sona eriyor. Yapılan duyuruya göre, 50 Bin TL para verilecek. Başvuru detaylarına ilişkin yazılı açıklama ile bilgilendirme yapıldı. Söz konusu bilgilendirmelere göre, başvurular ücretsiz olacak.

Bursa Valiliğinin Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması konulu duyurusu yayınlandı. Yapılan duyuruya göre, yarışmada birinci olana 50 Bin TL para ödülü verilecek. Yarışma başvuruları ise 1 Eylül 2022 tarihine kadar kabul edilecek.

YARIŞMANIN AMACI

Yarışma;
Bursa şehrine ait hediyelik eşya sektöründe orijinal fikirler ortaya çıkarmak ve bu fikirlerin tasarımla buluşup şehri temsil eden somut birer objeye dönüşmesini sağlamak,
Bursa şehrinde hediyelik eşya ürün yelpazesini sanatsal bir dokunuşla buluşturup, şehri ziyarete gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmek ve yanlarında taşıyabilecekleri anlamlı bir anı bırakmak,

İpek ve çini ile UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına giren Bursa’da geleneksel el sanatlarını modern dokunuşlarla güncel tutarak gelecek kuşaklarla geçmişle arasındaki bağı güçlü tutmak,
Hediyelik eşya alanında eser veren yeni nesil sanatçıları gelenekselden yararlanarak modern ürünler üretmeye teşvik etmek,

Bursa şehrinin ekonomisine katma değer sağlayacak olan hediyelik eşya sektöründe inovasyon çalışması yaparak yenilikçi fikirleri sanatsal formlarla buluşturup bu sektörü canlı tutacak farklı tasarımlar oluşturmak,

Bursa şehrinin kendine özgü imajını temsil edecek doğru tasarımları bulmak, yerli ve yabancı ziyaretçilere şehri doğru tasarımlarla etkili bir şekilde yansıtmak,

 

amacıyla, “Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Valiliği-Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ve Tarihi Irgandı Çarşılı Köprüsü Yönetim Kurulu” işbirliği ile düzenlenmektedir.

YARIŞMANIN KATEGORİSİ

Yarışma konusu tasarımlar, “Desen Tasarımı” ve “Hediyelik Ürün Tasarımı” olarak 2 kategoriye ayrılmıştır. Yarışmacılar 2 kategoriden birisi veya her ikisi için başvuru yapabilecektir.

YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI VE ŞEKLİ

Yarışmaya katılım ücretsizdir.

Yarışmaya katılım için yaş, eğitim ve ülke sınırlandırması bulunmamaktadır. Yarışmaya aşağıda belirtilenler haricinde herkes katılabilir.
Jüri üyelerini ve raportörleri belirleyenler

Jüri üyeleri (danışman, asli, yedek) ve raportörler ile bunların 1.dereceden akrabaları, ortakları, yardımcıları ve çalışanları
Jüri çalışmalarının herhangi bir bölümüne katılan kişiler

Yarışmaya bireysel veya ekip olarak katılım sağlanabilir. Ekip olarak katılanların, başvuru esnasında yarışma raportörlüğüyle ilişkilerin yürütülmesiyle sınırlı olmak üzere, ekipten birini temsilci olarak belirtmesi gerekmektedir.

Yarışmacılar kategorilerden birisi veya her ikisi için başvuru yapabilecektir. Her bir kategori için daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış, sergilenmemiş veya üretilmemiş en fazla 3 tasarımla başvuru yapılabilir.

Yarışmacılar tasarımlarında her türlü malzeme ve üretim tekniğini kullanmakta serbesttir.

Değerlendirme sürecinde gizliliğin sağlanabilmesi için yarışmacılar 5 haneli sayı ve 1 harften oluşan bir rumuz belirleyerek kullanacaklardır. (Örneğin, 12345B) Bir kişinin birden çok başvuruda bulunması durumunda her bir başvuru için farklı rumuz kullanılacaktır. Teslim edilen tüm pafta, ürün prototipi, rapor, kimlik zarfı ve ambalajın üzerinde bilgisayar ile yazılmış bir şekilde rumuz bulunacaktır. (Beyaz kağıt ya da sticker üzerinde yazılıp yapıştırılabilir.)

Kimlik zarfının içinde, başvuru sahibi tarafından imzalanmış olan adı soyadı, iletişim bilgileri, doğum tarihi, mesleği, banka hesap no vb. gibi bilgileri içeren imzalı Ek-1 Başvuru Formu (Ek-1 başvuru formunu dolduran tüm katılımcılar yarışmaya dair tüm şartları kabul etmiş bulunur.) yer alacak ve zarfın ağzı kapalı olacaktır. Tüm başvurularda kimlik zarfı bulunması zorunludur. Kimlik zarfı bulunmayan projeler jüri kararıyla ve tutanağa kaydedilerek yarışma dışı bırakılır.

Tasarımların, kimlik zarfının ve ambalajın herhangi bir yerinde eserin sahibini tanıtan isim, mühür, imza, işaret, el yazısı notlar vb tanıtıcı simge bulunmayacaktır.

Katılım koşullarına uymayanlar, yarışmaya katılmış olsalar dahi tasarımları yarışmaya katılmamış sayılırlar.

Başvurular aşağıda detayları belirtilen şekilde yarışma web sitesine yüklenecek ayrıca bir ambalaj içerisinde adı ve adresi madde 5’de belirtilen Yarışma Raportörlüğüne elden veya kargo ile teslim edilecektir.

Her bir başvuru tek bir ambalaj içerisinde teslim edecektir. Ambalaj üzerinde “Bursa Temalı Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması Raportörlüğü” ibaresi, başvuru yapılan kategorinin adı ve yarışmacının rumuzu yazılacaktır.

Elden teslim yapılması durumunda teslim tesellüm tutanağı ile işlem yapılacaktır.

Kargo ile teslim durumunda ise gönderi evrakı teslim tutanağı yerine geçecektir. Kargo ile yapılacak teslimlerde; kargo ücreti, sigorta ve benzeri giderlerle kargo esnasında meydana gelebilecek hasar ve gecikmeler, başvuru sahibinin sorumluluğundadır. Kargo ile gelen başvurularda ambalaj Yarışma Raportörlüğü tarafından açılırken kamera kaydı alınacak, zarar gören ürünler için tutanak tutulacak ve kargoda zarar gören eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

DESEN TASARIMI KATEGORİSİ

Bez çanta, defter, kalem, silgi, kalemlik, taşınabilir bellek, zarf, magnet, anahtarlık, oyuncak, takı (rozet, broş, kolye ucu, toka vb.), fular, şal, başörtüsü, bere, kasket, masa örtüsü, yastık kılıfı, havlu, tişört, cep telefonu kılıfı, bardak, fincan, kupa, tabak, kase, kutu vb. gibi farklı yüzeylere uygulanabilecek desen tasarımı.

HEDİYELİK ÜRÜN TASARIMI KATEGORİSİ

Biblo, duvar süsü, çanak, vazo, tabak, kase, kupa, fincan, nihale, bardak altlığı, magnet, kartlık, kalemlik, sümen, mühür, hamam takımı, fular, şal, takı (rozet, broş, kolye ucu, toka vb.), oyuncak, masa örtüsü, koltuk şalı, cep telefonu kılıfı, kilim vb. gibi hediyelik ürün tasarımı.