Genel

Valilik duyurdu! 15 gün yasaklandı

Koronavirüs salgını kapsamında iller için her geçen gün yeni yasak kararları alınmaya devam ediliyor. Son olarak kırmızı illerden biri olan Van için de Valilik tarafından açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada eylem ve saldırıların önüne geçebilmek adına gösteri ve yürüyüşlere 15 günlük yasak getirildiği belirtildi.

Van Valiliği tarafından 15 günlük yasak açıklaması yapıldı. 19 Nisan Pazartesi günü başlayacak olan yasak kararı kapsamında il genelinde düzenlenecek olan basın açıklaması, oturma eylemi, anket yapılması, imza kampanyasının düzenlenmesi gibi etkinliklerin yasaklandığı açıklandı.

15 GÜN SÜRE İLE YASAKLANMIŞTIR

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Van ili coğrafi sınırları içerisinde 19 Nisan’dan geçerli dahil olmak üzere 15 gün süre ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları 2911 sayılı kanunun 17. maddesine istinaden yasaklanmıştır. İlimizde düzenlenecek olan basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılmasının, çadır ve stant kurulmasının/açılmasının, imza kampanyası düzenlenmesinin, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılmasının, 5442 sayılı İl idaresi Kanunu’nun 11. maddesinin A ve C fıkra hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında mülki idare amirinin iznine bağlanmıştır”