Eğitim

Vali Yerlikaya okullar ile ilgili açıklama yaptı!

Corona virüsü salgını sonrası yeniden yüz yüze eğitim başladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstanbul’da yüz yüze eğitime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Vali Yerlikaya açıklamasında, “Valilik olarak tüm kurumlarımızla beraber tedbirlerimiz alıyoruz çocuklarımızı özlemle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

11 Mart tarihinden sonra Türkiye’de corona virüsü tespit edildi. Bu nedenle okullar kapatılarak uzaktan eğitime geçildi. Ancak 2020-2021 dönemi için öğrenciler tekrar kademeli olarak yüz yüze eğitime başladı. 12 Ekim tarihinde 2, 3,4,8 ve 12’inci sınıflar da yüz yüze eğitime geçecek. Bu kapsamda İstanbul Valisi Ali Yerlikaya önemli açıklamalarda bulundu.

Tüm kurumlarımızla güvenlik görevlilerimizle beraber tedbirlerimiz alıyoruz

Vali Yelikaya, Esenler’de gerçekleştirilen 500 bin defterin öğrencilere dağıtılmasının ardından öğretmenlerden ve öğrencilerden çok iyi dönüşler aldıklarını belirterek, “Hepsi huzurlu. Önlemlerle ilgili tüm yaz çalıştık dersimize. Gayet başarılı gidiyor. Buradan alınan tecrübe ve öz güvenle Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı. 2, 3,4,8 ve 12’inci sınıflar Mesleki Teknik Liselerin Uygulama Sınıfları önümüzdeki haftadan itibaren başlıyor. Biz hazırız. Öğretmenlerimiz hazır. Servislerimiz hazır. Valilik olarak tüm kurumlarımızla, güvenlik görevlilerimizle beraber tedbirlerimiz alıyoruz. Salgınla mücadele noktasında önlemleri el birliğiyle başarılıyla uyguladığımızı daha ileriye salgınla tüm insanlıkla beraber kurtulacağımıza inanıyoruz. Çocuklarımızı özlemle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.