Manisa Haberleri

Vali: Vatandaşı rahatlatacak durumda değiliz

Manisa’da artan koronavirüs vakalarından sonra alınan tedbirler kapsamında incelemelerde bulunan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, hastane konusunda bir sıkıntılarının olmadığının altını çizerek, “Vatandaşı rahatlatacak durumda değiliz. 22 Temmuz tarihi nirengi noktası gibi o tarihten itibaren ilimizde ciddi bir yükseliş ivme kazandı” dedi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da artan koronavirüs vakaları sonrası alınan tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığını denetlemek için alışveriş merkezlerini gezen Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, uyarılarda bulundu. İçişler Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle koronavirüs tedbirleri konusunda Manisa’da denetleme yapıldı. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Manisa Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ile birlikte bir alışveriş merkezindeki, mağazaları tek tek dolaştı. Sosyal mesafe, maske, dezenfektan gibi kurallara uyulup uyulmadığını inceleyen protokol heyeti, vatandaşları da bilgilendirildi.

KISITLAMALARI GETİRTEN BİZLERİZ

Kısıtlamaların tedbirsizliklerden dolayı getirildiğinin altını çizen Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, “Her denetimi farklı bir iş kolunda yapıyoruz ki her sektörde farkındalık oluşturalım. Denetimlerimizin amacı aslında insanlarımızın COVİD-19 virüsüyle mücadele konusunda zaten bildikleri ama zaman zaman unuttukları konuları hatırlatmak ve bunları uygulamaya koymasını sağlamak. Sağlık Bakanımızın da son dönemlerde yaptığı açıklamalarda hepinizin bildiği gibi sayılarda bir yükseliş var. Son olarak da düğün salonlarıyla ilgili kısıtlamalar geldi. Bu kısıtlamaları getirten bizleriz. Eğer o serbestlik getirildiğinde belirlenmiş kurallara uygun olarak hareket edilseydi bugün bu kısıtlamalar tekrar gelmeyecekti” dedi.

KURALLARA UYARSAK KISITLAMA GELMEZ

Kurallara uyulursa yeni bir kısıtlamaların gelmeyeceğini vurgulayan Vali Karadeniz, “Her kısıtlamanın ekonomik anlamda olumsuzluk oluşturduğunun da farkındayız biz. Onun için hem ekonomik faaliyetlerimizi en üst düzeyde devam ettirmemiz hem de sağlığımızı korumamız tamamen bu kurallara uygulama konusundaki kararlılığımıza bağlı” ifadelerini kullandı.

HASTANE SIKINTIMIZ YOK

Vaka sayılarının artmasından dolayı hastanelerde yer kalmadığına dair çıkan haberleri yalanlayan Manisa Valisi, “Hastanelerimizle ilgili önemli bir sıkıntımız yok. Ancak vatandaşı rahatlatacak durumda da değiliz. 22 Temmuz tarihi nirengi noktası gibi o tarihten itibaren ilimizde ciddi bir yükseliş ivme kazandı. Şu anda yaklaşık bir 20 gün önce Kurban Bayramı sonrası almış olduğumuz kararlar neticesinde bunu biraz daha yatay seyre dönüştürdük. Artış hızımız çok daha yavaş seyrediyor. Ancak bizim artış kelimesini konuşmamamız lazım. Artık bizim iniş kelimesini konuşmamız lazım” şeklinde konuştu.

KEŞKE KURALLARA UYULSAYDI

Kurallara uyulmaması nedeniyle düğünlere getirilen kısıtlamalar hakkında konuşan Vali Yaşar Karadeniz, “Keşke düğünlerde o kurallara uyulmuş olsaydı da şu anda da düğün yapanlar sosyal mesafe kurallarına uyarak bu düğünlerini yapmış olacaklardı. Bundan öncekilerin o kurallara uymaması ve bunun sonucunda da düğün kaynaklı vakaların ülke genelinde çok hızlı bir şekilde artış seyretmesi bundan sonra böyle bir kısıtlaması getirdi. Biz de il olarak günlük vakaları takip edeceğiz. Dokunmamız gereken bir yer olursa o noktaya dokunacağız. Bizim için öncelik sağlık. Bizim amacımız sağlıkla beraber tedarik zincirinin de birlikte yürümesi” diyerek sözlerini noktaladı.