Ekonomi

Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank ikinci kez 6 ay ödemesiz 10 bin TL kredi verecek mi?

Geçtiğimiz sene devlet bankaları 6 ay geri ödemesiz 10 bin TL kredi verdiklerini duyurmuştu. Devlet destekli krediye binlerce vatandaş ilgi göstermişti. Ülkemizde tam kapanma ilan edilmesinin ardından vatandaşlar kamu bankaların ikinci kez düşük faizli krediyi verip vermeyeceklerini internet sayfaları üzerinden araştırmaya başladılar. Peki, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank ikinci kez 6 ay ödemesiz 10 bin TL kredi verecek mi?

Pandemi nedeniyle 2020 yılında Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank 36 ay vade ve 6 ay geri ödemesiz seçeneği ile vatandaşlara 5 bin, 7 bin 500 ve 10 bin lira kredi ödemeleri yapmışlardı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kredilerin ikincisi için araştırmalar başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram sonuna kadar sürecek tam kapanma kararının ardından vatandaşlara yapılacak olan destekleri açıkladı. Erdoğan açıklamalarında “İhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen 1000 liralık nakdi yardımı 1100 liraya çıkartarak, yeniden başlatıyoruz. Bunun için 2 milyar 540 milyon liralık bir kaynak tahsis ettik. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına da yine ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için 183 milyon lira ilave kaynak gönderdik.” ifadelerini kulandı.

Esnafa kullandırılan krediler ertelendi

Öte yandan TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırılan kredilerinin geri ödemelerinin 1 Temmuz 2021’e kadar ertelendiği bildirildi.

5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programı başlatıldığını bildiren Erdoğan, bu desteğe salgın nedeniyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelerin faydalanabileceği belirtildi.

Bankalar geri ödemesiz kredi verecek mi?

Kamu bankaların 6 ay geri ödemesiz kredi ödemesi yapacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.