Genel

Vakıfbank İzmir satılık dükkan ilanı! Karabağlar’da dükkan 495 bin TL’ye indi!

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri, her sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de fahiş fiyatların ortaya çıkmasına sebep oldu. Hammadde fiyatlarının bir anda artış göstermesinden ötürü fahiş rakamlara ulaşan sıfır gayrimenkuller, ikinci el gayrimenkullerin de ortalama fiyatlardan sapmasına ve tüketicilerin hayal kırıklığına uğramalarına yol açtı.

Aralık ayının ortasında duyurulan yeni ekonomik model ve Merkez Bankası’nın o tarihe kadar vermiş olduğu faiz indirimi kararları ile gerileyen ekonomi piyasaları, 2022 yılında gayrimenkul fiyatlarının düşeceğine dair vatandaşları umutlandırmıştı. Ancak beklenen olmadı. Sene başında başlayan FED faiz artırımı açıklamaları piyasaların yukarı yönlü hareketlerini arttırmışken bir de üzerine şubat sonunda resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşının eklenmesi, indirim haberleri ile gündeme gelmeleri beklenen gayrimenkul fiyatlarını daha da tırmandırdı.

Son dönemlerde birikimlerini gayrimenkul alarak değerlendiremeyen yatırımcılar ve yeni dönemde kendilerine ait bir gayrimenkule uygun bir fiyat karşılığında sahip olmak isteyen tüketiciler, artan fiyatları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Bu noktada devreye giren Vakıfbank, elinde bulunan icralık gayrimenkulleri piyasanın oldukça altında fiyatlardan satışa sunacağını duyurarak yeni ihale düzenlediğini bildirdi.

VAKIFBANK’TAN GAYRİMENKUL HİZMETİ

Elindeki icralık gayrimenkulleri tüketicinin ve yatırımcının hizmetine açmak isteyen Vakıfbank, bu amaç doğrultusunda Intengo isimli yasal ihale platformu ile anlaşmaya vardığını belirtti. Banka, elindeki icralık daireler için ihaleler düzenleyeceğini ve Intengo aracılığı ile bu ihalelere katılım sağlanabileceğini bildirdi.

VAKIFBANK’TAN SATILIK DÜKKAN İLANI!

Vakıfbank, Intengo platformu aracılığı ile yeni bir ihale düzenlediğini duyurdu. Kamu bankası, ilgili gayrimenkulün dükkan vasıflı olduğunu ve İzmir ilinin Karabağlar ilçesinde bulunduğunu belirtti. 65 metrekarelik bir dükkan için Intengo’da ihale düzenleyen banka, ihale başlangıç bedelini 495 bin TL, yatırılması gereken teminat bedelini ise 24 bin 750 TL olarak açıkladı.

VAKIFBANK SATILIK DÜKKAN İHALESİ BAŞVURUSU

Vakıfbank tarafından düzenlenen dükkan ihalesine katılım sağlamak için ilgili teminat bedelinin Vakıfbank’ın Adnan Menderes- Buca şubesine yatırılması gerektiğini belirtti.