Gündem

Vakalart arttı endişe başladı: Korkutan açıklama!

Koronavirüs vakaları artınca endişe başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından haftalık koronavirüs vaka tablosu açıklandı. Açıklanan vakalarda artış gözlemlenirken, kaldırılan yasakların yeniden gelmesi konusunda korku sardı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Yavuz Şimşek, salgınla ilgili açıklamalarda bulundu.

‘YAZLA BİRLİKTE YENİ DALGA BAŞLADI’

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Yavuz Şimşek, sosyal medya hesabından çarpıcı bir paylaşım yaptı. Yavuz, İstanbul’da yaz aylarıyla birlikte yeni bir dalga başladığını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

İstanbul’da da yazla birlikte yeni dalga başladı. Geçen yaz TR’de yaklaşık 1 milyon kişi hastalanmış,10 bin kişi ölmüş. Bir milyon yerine 500 bin kişi hastalanırsa,5000 kişi ölmeyecek:Eksik aşılarınızı yaptırın, kapalı yerlerde maske takın derim ben.

‘DURUM SONBAHARDA NETLEŞECEK’

Prof. Dr. Alper Şener de yaptığı açıklamada “Önümüzdeki dönemde dünyanın hiçbir yerinde artık kısıtlama ve kapanma olmayacaktı fakat ‘Pandemi bitti’ demek için henüz erken, sonbaharda bu durumun netleşeceğini söyleyebiliriz” dedi.

Pandemi ile ilgili dünya genelindeki olağanüstü durumun hala ortadan kalkmadığını söyleyen Prof. Dr. Alper Şener, bu yüzden hastane gibi riskli alanlarda hala maske zorunluluğunun sürdüğünü ifade etti.