Gündem

Vaka tablosunda sevindiren gelişme! 12 Aralık corona virüsü tablosu açıklandı

Corona virüsü vakalarının artması nedeniyle alınan yeni tedbir kararlarının işe yarayıp yaramadığı merak ediliyordu. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son corona virüsü tablosuna göre, vaka sayısı son 12 günün en düşük seviyesine geldi. Bu kapsamda açıklamada bulunan yeni tablo için Bakan Koca, “Ağır hasta sayısındaki artış hızının durağan olması sevindirici.” değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Bakanlığı tarafından 12 Aralık corona virüsü tablosu açıklandı. Açıklanan tabloya göre, son 24 saatte 189 bin 65 Kovid-19 testi yapıldı, 29 bin 136 kişinin testi pozitif çıktı, 222 kişi hayatını kaybetti. 26 Kasım’dan itibaren sürekli yükselen ve 30 bin üstlerine çıkan vaka sayısı bugün 12 gün önceki seviyeye 29 bin 130 seviyesine geriledi.

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün tespit edilen 5.203 hastamız var. Ağır hasta sayısındaki artış hızının durağan olması sevindirici. Kısıtlamalara tam uyum ve tedbirlere riayetle mücadelemizi sürdürelim. Aşının yaygın uygulaması ve etkisinin görülmesine kadar sevdiklerimizi koruyalım.”