Gündem

Vaka sayısında artış yaşanan il için Vali açıklama yaptı: Cenazelere gitmeyin!

Alınan tedbirlerle bir süredir düşün yaşayan corona virüsü vakalarında son günlerde artış yaşanıyor. Bu kapsamda Ordu Valiliği vatandaşları uyardı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, vatandaşlar için uyarılarda bulunarak, “Lütfen cenazelere gitmesinler. Fatiha’yı uzaktan okusunlar, rabbim kabul eder. “ ifadeleri kullanıldı.

Corona virüsü salgını hakkında illerden çeşitli açıklamalar geliyor. Ordu’da corona virüsü vakaları yükselişe geçti. Fatsa ilçesine bağlı Büyükkoç ve Küçükkoç mahallelerinde vaka tespit edilmesi hakkında bilgilendirmede bulunan Sonel, “Fatsa ilçesinde nişandan kaynaklı bir durum oldu. Biz de iki mahallemizi karantinaya aldık. Niye, tedbir amaçlı. Eğer biz vatandaşlarımız hep beraber bu tedbirlere uyarsak mesele yok. Elbette vatandaşlarımız dışarı çıkmak istiyorlar ama önce sağlık. Hem maskemizi düzenli takmada, hem mesafede, hem temizlikte dikkat ettiğimiz takdirde hiçbir sıkıntı kalmaz” dedi.

Ordu Valisi Tuncay Sonel vaka artışına ilişkin de açıklamada bulundu.

Vatandaşlar için uyarılarda bulunan Sonel şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin tamamında olduğu gibi Ordu’muzda da hafif bir vakalarda artış olmaya başladı ama biz sahadayız. Denetimlerimizi yapıyoruz. Ben şunu özellikle ifade ediyorum; lütfen rehavete kapılmayın. Devletimiz ve vatandaşlarımızın iş birliği ile inşallah bu koronavirüs illetini hep birlikte aşacağız. Ancak bunu aşmak için uymamız gereken kurallar var. Lütfen cenazelere gitmesinler. Fatiha’yı uzaktan okusunlar, rabbim kabul eder. Nişandır, düğündür, özellikle akşamları ev gezmeleri olmak üzere toplu halde bulunmasınlar. Maskelerimizi düzgün takalım. Mesafe kurallarına uyalım, temizliğe dikkat edelim. Çünkü sağlık çalışanlarımız, emniyetimiz, jandarmamız, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz ve devletimizin bütüm birimleriyle bu COVİD-19 illetine karşı Sağlık Bakanlığımızca alınan kararlara uymak için çaba sarf ediyoruz. Lütfen ama lütfen dikkat edelim”
Vali Sonel vatandaşları aşılarını vurulmaları konusunda da uyardı.